Öğretmenler ihraç edildi!

Diyarbakır'daki anneleri ziyaretleri nedeniyle sendikadan ihraç edilen öğretmenler hukuka gidiyor.

Haberler 23.01.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr HDP il binas önünde, PKK tarafndan kaçrlan çocuklar için oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden 7 öretmen, konfederasyonun adn izinsiz kullandklar gerekçesiyle Eitim- Sendikasndan ihraç edildi. Karara tepki gösteren öretmenler, haklarn hukuki yollarla arayacaklarn dile getirdi.

Birleik Kamu Konfederasyonu içinde örgütlü Eitim- Sendikasnn stanbul, zmir, Gaziantep, Eskiehir ve Zonguldak ubelerine üye 7 öretmen, Hepimizin Sendikas Grubu çats altnda birleerek, terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlan çocuklar için Diyarbakr HDP il binas önünde eylem yapan aileleri, geçen yl Eylül aynda ziyaret etti. Ziyaretin ardndan 7 öretmen hakknda Eitim- Sendikas Merkez Disiplin Kurulu tarafndan soruturma balatld. Konfederasyonun adn izinsiz kullandklar gerekçesiyle 7 öretmen, Pazartesi günü sendikadan ihraç edildi. Verilen karara tepki gösteren öretmenler, haklarn hukuki yollarla arayacaklarn dile getirdi.

Eskiehir ube Örgütlenme Sekreteri iken sendikadan ihraç edilen Eskiehir Tepeba Rehberlik Aratrma Merkezi Özel Eitim Öretmeni Ayla Salmanl, 2007 ylnda Eitim- Sendikasna üye olduunu belirterek, sendikadan ihraç edilme kararnn hiçbir dayanann olmadn söyledi. Salmanl, 28 Eylülde tek gündemle Diyarbakr annelerini ziyareti gündemiyle, Olaanüstü Bakanlar Kurulu topland ve orada açkça bunun bir tiyatro olduu, orada disiplin kuruluna talimat verircesine Bu arkadalar ihraç edilsin mesaj verildi. Disiplin Kurulu ihraç kararn ald. Olaanüstü Genel Kurul, 20 Ocak 2020de yapld ve ihraç edildik. hraç edilen biz deildik. Diyarbakrda HDP il binas önünde oturan annelerimiz ve onlarn duygular ihraç edildi dedi.

ANNELERNZE GELN, TESLM OLUN çARISI YAPTIK

Bölücü terör örgütüne tavr almak için Diyarbakr annelerinin yannda gittiklerini belirten Ayla Salmanl, Biz PKKy protesto etmek, knamak ve o çocuklarmza da Gelin, annelerin kucana, teslim olun çars yaptk. Biz herhangi bir teröristin ailesini ziyarete gitmedik. Biz Türkiyeden yana PKKya kar, bölücü terör örgütüne kar tavr almaya gittik. Dolaysyla yaptmz ziyaret bölücülüe darbeydi. Ama alnan ihraç, bölücülüü sevindiren bir ihraç karar oldu. Bu kadar kartlk varken, ihraç kararn alanlar bu kararn altnda kalacaklar. Eitim-in taban vatanseverdir, bölücülüe kardr. Eitim-in tabannn yürei o annelerle çarpar. Vicdan olan herkes, annelerin o çln duyar ifadelerini kulland.

HRAç SEBEBMZ HUKUKSUZ

Sendikadan ihraç sebeplerinin hukuksuz olduunu söyleyen Salmanl, hraç sebebi olarak konfederasyonun adn kullanmamz gösterildi. Konfederasyonun üyesiyim. Sendikann içinde bir üye olarak kendi aidiyetimi belirtmek için birleik kamu içinde örgütlü Hepimizin Sendikas dedim. Ama bu bir bahane. Verilen karar hukuki deil. Bizi kimse perdelemeye çalmasn diye konutu.

ANNELERN SESNE DUYARSIZ KALMAMIZ MÜMKÜN DELD

Sendikadan ihraç edilen öretmenlerden Sermin Erdem ise, Diyarbakrdaki annenin Balarm sizin Kürdistan davanza söylemiyle biz burada kendimize bir görev çkardk. çünkü biz, Eitim-li öretmenler, Türkiyenin birliinden, beraberliinden, bütünlüünden yana bir kurulu ilkesine sahibiz. Biz bunun için Eitim-liyiz. Eitim- bölücülüe kar bir sendikadr. Biz bu nedenle buradayz. Diyarbakrdaki anne HDP binas önünde çocuunu HDPden istiyor. çünkü o anneler çocuklarn kaybettii yeri biliyor. Adres doru adres. Biz de bu çla duyarsz kalamadk. Ben bir öretmenim, ayn zamanda bir anneyim. çocuklarm, görev edindiim Cumhuriyeti korumak ve devamn salamak ilkesini çocuklara öretmek zorundaym. Bu çocuklar, HDP tarafndan daa çkarlan bu çocuklarn annelerinin seslerine duyarsz kalmamz mümkün deildi. Her biri dadan insin, okusun. Doktor olsun, mühendis olsun, bu çary bizim de yapmamz gerektiini düündüümüz için Diyarbakra gittik ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git