'Oğlumu bana verın'

Dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu için HDP önünde oturma eylemine başladı.

Haberler 24.08.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iki gündür haber alamad 21 yandaki olunun HDPlilerce daa kaçrldn iddia eden 70 yandaki Hacire Akar, camn krd partinin Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi balatt.

Alnan bilgiye göre, Diyarbakrn merkez Sur ilçesi Soanl Mahallesindeki evinden iki gün önce çktktan sonra kendisinden haber alnamayan Mehmet Akarn (21) annesi Hacire Akar (70), polis merkezine giderek kayp müracaatnda bulundu.

Olunun HDPliler araclyla daa kaçrldn düünen anne Akar, daha sonra HDP Diyarbakr l Bakanlna giderek partililerle tartt.

Anne Akar, camn krd parti binasnn önünde oturma eylemine balad.

Acl annenin HDPli görevlilerce tartt ve parti binasnn camn krd anlar güvenlik kameralarnca görüntülendi.

HDPliler hakknda suç duyurusunda bulunduu örenilen anne Akarn dier olu Frat Akarn da 1994 ylnda terör örgütü PKKllarca kaçrld, 2017 ylnda dada öldürüldüü örenildi.

Anne Akarn HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki eylemi sürüyor.

Olum HDP binasna girdi bir daha çkmad

Yaknlar ile HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki oturma eylemini sürdüren anne Akar, yapt açklamada, olu kendisine teslim edilinceye kadar eylemini sürdüreceini söyledi.

20 gün sonra olunun düününü yapacan belirten anne Akar, Cierim için buradaym. HDP olumu kaçrd. Olum HDP binasna girdi bir daha çkmad. Ben olumu istiyorum. Yerde yoksa gökten de olsa getirecekler olumu. Bu binadan çkmyorum olum getirilene kadar.

Kurban Bayramndan 3 gün sonra olunu nianladn vurgulayan anne Akar, düün hazrlklarn tamamladklarn, düün için gün saydklarn dile getirdi.

Hani nerede bu HDPnin adaleti

nsan haklar savunucularna çarda bulunan anne Akar, öyle devam etti:

Olum nianl, bayramdan 3 gün sonra nian yaptk. 20 gün sonra düünü olacak. Altnlarn aldm, evini döedim, düün salonunu kiraladm gelip buraya girmi. Suyun içine hap koyup vermiler onu bilinçsizletirip götürmüler. Eli knal damadm götürdüler. Hani nerede bu HDPnin adaleti, nerede insan haklar? 20 günlük damat kaçrlr m? ki çocuumu daha önce bunlar kaçrp götürdüler bu üçüncüsü. Her yl birini götürüyorlar. 16-17 yana geldiler mi kaçryorlar.

Olum gelene kadar evim buras

Daha önce de bir yl arayla iki olunun kaçrlarak daa götürüldüünü dile getiren Akar, elindeki tek olunun kaçrlmasna yüreinin dayanmadn söyledi.

Olunun telefonla aranarak partiye çarldktan sonra kendisinden haber alamadklarn vurgulayan anne Akar, Ferhat ve Salihimi kaçrdlar elimde bu damat olan olum kalmt. Hani nerede insan haklar. Getirin o insan haklarn. Kimse gelip bizimle konumuyor, kapy kapatmaya çalyorlar, izin vermiyorum. Benim olum gelene kadar buradaym. Olum gelene kadar evim buras. Her gün olumu telefonla arayp çaryorlard. En son telefonu aldk ondan arayan kii l bakanlndaym gel. dedi. Daha sonra olum çkp buraya geldi ve artk haber alamyoruz. Olum gelene kadar buradaym ya getirecekler olumu ya da ben buradan gitmiyorum. Burada gelip bana hakaret ediyorlar, Olun hrszlarn arasndadr. diye hakaret ediyorlar oysa olumu buraya çarp kaçrdlar. eklinde konutu.

Zenginler arkada duruyorlar fakirleri götürüyorlar

Yengesine destek vermek amacyla HDP Diyarbakr l Bakanl önüne gelen hala Süreyya Aslan da yeeni getirilene kadar yengesine destek vereceini söyledi.

Yeeninin düünü için gün saydklarn vurgulayan hala Aslan, unlar kaydetti:

Yengeme destek olmak için buradaym. Yeenim ortadan kayboldu, buraya götürmüler. Duyar duymaz da buraya geldim. Burada bekleyeceiz. Bir yeenimi kaybettim, dierini kaybetmek istemiyorum. Kim canl olunu kaybetmek ister ki biz isteyelim. Yeenim nianldr, düününe az kald. Bizler düün gününü beklerken, o heyecanla beklerken bir anda ortadan kayboldu. Biz olumuzu istiyoruz, gelene kadar burada bekleyeceiz. Olumuzu HDPden istiyoruz. Madem ki amac buysa insan gibi gönüllü olanlar götürsünler niye zorla götürüyorlar, fakirleri götürüyorlar. Zenginler fakirleri kullanyorlar, zenginler arkada duruyorlar fakirleri götürüyorlar.

Geceyi HDP Diyarbakr l Bakanl önünde geçiren acl annenin yorgun olduu gözlendi.

HDPlilerden eylemi takip eden gazetecilere tepki

Bu arada HDP Diyarbakr l Bakanlndan çkan bir partili, eylemi takip eden gazetecilere tepki gösterdi.

Gidin buradan, çekim yapmayn. Ne istiyorsunuz bizden? diyen partili, bir gazetecinin, Sizden açklama bekliyoruz. demesi üzerine, Neyin açklamasn bekliyorsunuz. Bir kadn, bir anne ite burada oturmu. çekme diyorum, hadi gidin buradan. ifadelerini kulland.

Gazetecilere tepki gösteren kii daha sonra partililerce içeri alnd.

Bir çocuumuzun daha kurban edilmesine izin vermeyeceiz!

HDP tarafndan kaçrlan Mehmet Akarn yengesi (amcasnn ei) Fatma Akar, daha öncede iki gençlerinin kaçrldn bunun da kaçrlmasna raz olmayacaklarn söyledi.

Akar, çocuu nianlandrm, hazrlklarn yapm, evini sermi, altnlarn almtlar. Bu hafta düününü yapacaktlar. Fakat çocuu buraya getirmiler ve kandrmlar. Biz bu gencimizin gelmesini istiyoruz. Baka bir ey istemiyoruz. Bugün 3 gündür kayptr. Biz gencimizi, eli knal damadmz istiyoruz. 2 tanesini götürüp kurban ettiler bunu da kurban etmelerine izin vermeyiz. dedi.

HDP, buraya gelmemi, hrszlk yapmaya gitmi olabilir diyor

Konuyla ilgili HDP il yönetimiyle görütüklerini ancak kendilerine verilen cevaba tatmin olmadklarn belirten yenge Akar, öyle konutu:

Parti, buraya gelmemi, hrszlk yapmaya gitmi olabilir, belki de hükümet onu yakalam diyor. Kaytlar, fotoraflar herkes onun burada olduunu söylüyor. Bizde onun buraya geldiini söylüyoruz. Bu çocuun bir hatas, kusuru yoktu. Eli knal damadn düününü yapmak istiyoruz.

Buraya (HDP l Binasna) geldiinden eminiz. Emin olmasaydk buraya gelmezdik. diyen Akar, Polisler, gencimizin fotorafn her yere asmlar ve aryorlar. u ana kadar snr dna çkmamsa bu süreçten sonra çkamayacan, buna izin vermeyeceklerini söylüyorlar. eklinde konutu.

Kanmz dökülse de buradan ayrlmayacaz

Eltilerine destek vermek için oturma eylemine katldklarn belirten Akar, Gencimiz gelmesini, Müslümanlar arasna barn gelmesini istiyoruz. Hepimizin kanda dökülse buradan ayrlmayacaz. Ben ile çocuun annesi sabaha kadar kapy kapatmalarna izin vermedik. diyerek tepkisini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git