Oğlunun iyileşmesi için ev istiyor

Diyarbakır'da diyaliz hastası ve görme engelli baba, doğuştan astım hastası olan oğlunun iyileşmesi için doktorların rutubetsiz evde oturun tavsiyesiyle, devlet büyüklerinden oğlunun iyileşmesi için rutubetsiz ev istedi.

Haberler 17.01.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinde Melikahmet Caddesi 2. çkmaz sokakta bir apartmann alt katndaki rutubetli dairesinde kirada oturan diyaliz hastas ve gözlerinde ileri derecede görme kayb bulunan 2 çocuk babas Mehmet Aslan (38), salk sorunlar nedeniyle çalamadn ve hastaneden yüzde 95 orannda engelli raporu aldn söyledi.

ASLAN ALESNN DRAMI

Böbreklerinin çalmamasndan ötürü haftada 3 gün diyalize girmek zorunda olduunu belirten baba Aslan, çalamadn ve çevredeki vatandalarn yardmyla geçinmeye çaltn ifade etti.

11 yandaki olu Miraçn astm hastas olarak dünyaya geldiini aktaran baba Aslan, doktorlarn olunun iyilemesi için rutubet ve nem olmayan bir ortamda yaamn sürdürmesi gerektiini söylediklerini bu nedenle tanmak zorunda mevcut evlerinden tanmak zorunda olduklarn kaydetti.

UZANACAK YARDIM EL

Mevcut evin kirasnn 300 TL olduunu ve çevredekilerin yardmyla geçindiine dikkati çeken baba Aslan, Ben 20 yldr diyaliz hastasym ve gözlerimde yüksek tansiyondan dolay görme kayb var. 11 yandaki olumda doduu günden bu yana astm hastasdr. Hiç kimseden destek alamyorum. Ailemde beni reddetti, ne halin varsa gör diyorlar. Engelli raporum yüzde 95 orannda ama yatalak hasta olmadm için bakc ücreti alamyorum. Vücudumun her tarafnda ilikler var. Doktorlar buna çare bulamad. Böbreklerim çalmad için haftada üç gün diyalize girmek zorundaym. Olum astm hastas. Oturduumuz ev ise gördüünüz gibi rutubet ve nem içerisinde buda olumun saln kötü etkiliyor. Olumun doktoru rutubetli evde oturmayn dedi. Buradan Kaymakam, Vali ve Sayn Cumhurbakanmza sesleniyorum. Devletim bana ve aileme sahip çksn. Devletten sadece rutubetli olmayan iki odal küçük bir ev istiyorum dedi.

Küçük Miraç ise, rutubet içindeki evden çkmak ve iyilemek istediini söyledi.

Ana Sayfaya Git