Öğretmen olamayınca!

Öğretmen olamayınca usta oldu, kilosunu 2 bin dolardan aldığı taşlardan tespih yapıyor

Haberler 12.04.2022 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan ve 2013 ylnda Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilgiler Öretmenliinden mezun olan Ramazan Deniz (32), KPSS snavlarnda baarl olamaynca öretmenlik hayalini gerçekletiremedi. Bir arkadann tavsiyesiyle tespih yapmaya balayan ve kendini gelitirerek usta olan Deniz, kilosunu, kalitesine göre 300 ile 2 bin dolardan ald talardan tespih yaparken, 7 ylda birçok usta yetitirdiini belirterek, Her ne kadar öretmen olamadysam da burada torna banda usta yetitiriyorum. Öretmenlii maddi olarak aramyorum. Ancak çok istememe ramen öretmen olamadm. O içimde bir ukde olarak kald dedi.

Dicle Üniversitesi Eitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öretmenliinden 2013 ylnda mezun olan Ramazan Deniz, KPSS snavlarna hazrlanamad için iyi puan alp atanamad. Deniz, 7 yl önce bir arkadann tavsiyesiyle, tespih sektörüne girmeye karar verdi. Kendi imkanlaryla tespih yapmay örenen Deniz, geçen sürede de birçok usta yetitirdi. Kalitesine göre, kilosunu 300 ile 2 bin dolar arasnda fiyatlarla ald talardan yapt tespihleri 100 liradan balayan ve 6 bin TLye kadar deien fiyatlarla satan Deniz, öretmenliin içinde bir ukde olarak kaldn söyledi.

KM GELRSE ÖRETMEYE çALIIYORUM

Ramazan Deniz, arkadann tavsiyesiyle tespih yapmaya baladn ifade ederek, Kaybedeceim bir ey yoktu. sizlikten iyiydi benim için. Baktm kazanc da iyi gibi görünüyor, devam ettim. 7 yld bu ii yapyorum. Bileklik, yüzük ta ve kolye de yapyorum. Diyarbakrda böyle yaplmayan çok eyi yapabiliyorum. Talarn kilosu 2 bin dolara kadar çkyor. Diyarbakrdaki çou ustann üstünde emeim var. imdi çrak yetitiriyorum. çram tespih yapmaya balad. Yani kim gelirse öretmeye, yardmc olmaya çalyorum. çok müthi olmazsa da u an ekmeimiz çkyor. Öretmenlii maddi olarak deil de manevi anlamda biraz aryorum. Sonuçta istediim bir meslekti. Örenci yetitirmek istiyordum. imdi yine örenci yetitiriyorum ama öretmenlik gibi deil dedi.

Ana Sayfaya Git