Öğretmene şiddete tepki

Eğitim Sen Diyarbakır şubeleri, Çınar’da bir meslektaşlarının darp edilmesine tepki gösterdi.

Haberler 25.09.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim Sen) Diyarbakr 1 ve 2 Nolu ubeleri, Diyarbakrn çnar ilçesi Anadolu Tekniki ve Meslek Lisesinde öretmen M. B.ye örencisi tarafndan iddet uygulamasn protesto etti. Öretmen M. B.nin saldrya urad okul önünde basn açklamas yapan Eitim Senliler, açklamann ardndan madur öretmenle görütü.

Saldrya ilikin açklama yapan Eitim Sen 1 Nolu ube Bakan Hatice Efe, Toplum olarak televizyonda, gazetede, evde, ite, okulda yaamn her alannda insana, doaya, hayvana uygulanan örgütlü bir iddet kültüründe yayoruz dedi.

BARII STEMEK SUç SAYILIYOR

Ülkedeki genel iddet dilinin yaamn çeitli alanlarnda yansmasn bulduunu dile getirir Efe, Bar istemenin suç saylmas, savan kutsanmas, yllardr süren çatma ortam, iktidarn kendini yaatmak için her türlü zor ve bask aracna bavurmas, meclisteki milletvekillerinin tekme tokat görüntüleri, mafya liderlerinin oluk oluk kan aktacaz sözlerinin bizatihi ülkeyi yönetenlerce alklanmas, giderek artan iddet sarmalnn en büyük nedenleridir. Militarist bir toplum yaratmak için anasnfndan balayarak okullarn her kademesinde müfredata militarist, rkç cinsiyetçi öelerin konulmas iddetin sradanlamasna hizmet etmekte ve toplumda yaayan herkesin kendisini bu iddet döngüsünün ortasnda hedefe açk bulmasn beraberinde getirmektedir diye konutu.

ÖRETMENE DDET KATMERLEEREK ARTMAKTA

Okullarda öretmenlere yönelik artan iddetin, iddet kültürünün yansmas olduunu belirten Efe, Milli Eitim Bakanlnn, eitim emekçilerini her frsatta hedef haline getiren, deersizletirmeye çalan politika ve uygulamalaryla okullarda öretmene yönelik iddet katmerleerek artmakta, öretmeni, veli ve örenciye hedef haline getirmektedir. çnarda öretmen arkadamza uygulanan iddet de gücünü bu politikalardan almaktadr. Aile fertlerinin iktidara yaknl bu eylemin cezasz kalmasna sebep olmakta, iktidarn kendinden olmayana hak gördüü zor ve iddet bu aileleri cesaretlendirmektedir ifadelerini kulland.

DDET ÖNLEYC TEDBRLER ALINMALIDIR

Efe, Eitimsen olarak hiçbir eitimci arkadamzn yalnz olmadn belirtiyor ve biz emekçilere dönük her türlü zor ve hukuksuzlua kar mücadele edeceimizi bir kez daha vurguluyoruz ifadesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git