Görüş Bildir

Öğretmene şiddete tepki

Eğitim Sen Diyarbakır şubeleri, Çınar’da bir meslektaşlarının darp edilmesine tepki gösterdi.

Öğretmene şiddete tepki

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 1 ve 2 Nolu şubeleri, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Anadolu Tekniki ve Meslek Lisesi’nde öğretmen M. B.’ye öğrencisi tarafından şiddet uygulamasını protesto etti. Öğretmen M. B.’nin saldırıya uğradığı okul önünde basın açıklaması yapan Eğitim Sen’liler, açıklamanın ardından mağdur öğretmenle görüştü.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hatice Efe, “Toplum olarak televizyonda,  gazetede, evde, işte, okulda yaşamın her alanında insana, doğaya, hayvana uygulanan örgütlü bir şiddet kültüründe yaşıyoruz” dedi.

‘BARIŞI İSTEMEK SUÇ SAYILIYOR’

Ülkedeki genel şiddet dilinin yaşamın çeşitli alanlarında yansımasını bulduğunu dile getirir Efe, “Barışı istemenin suç sayılması, savaşın kutsanması, yıllardır süren çatışma ortamı, iktidarın kendini yaşatmak için her türlü zor ve baskı aracına başvurması, meclisteki milletvekillerinin tekme tokat görüntüleri, mafya liderlerinin oluk oluk kan akıtacağız sözlerinin bizatihi ülkeyi yönetenlerce alkışlanması, giderek artan şiddet sarmalının en büyük nedenleridir. Militarist bir toplum yaratmak için anasınıfından başlayarak okulların her kademesinde müfredata militarist, ırkçı cinsiyetçi öğelerin konulması şiddetin sıradanlaşmasına hizmet etmekte ve toplumda yaşayan herkesin kendisini bu şiddet döngüsünün ortasında hedefe açık bulmasını beraberinde getirmektedir” diye konuştu.

‘ÖĞRETMENE ŞİDDET KATMERLEŞEREK ARTMAKTA’

Okullarda öğretmenlere yönelik artan şiddetin, şiddet kültürünün yansıması olduğunu belirten Efe, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eğitim emekçilerini her fırsatta hedef haline getiren, değersizleştirmeye çalışan politika ve uygulamalarıyla okullarda öğretmene yönelik şiddet katmerleşerek artmakta, öğretmeni, veli ve öğrenciye hedef haline getirmektedir. Çınar’da öğretmen arkadaşımıza uygulanan şiddet de gücünü bu politikalardan almaktadır. Aile fertlerinin iktidara yakınlığı bu eylemin cezasız kalmasına sebep olmakta, iktidarın kendinden olmayana hak gördüğü zor ve şiddet bu aileleri cesaretlendirmektedir” ifadelerini kullandı.

‘ŞİDDETİ ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINMALIDIR’

Efe, "Eğitimsen olarak hiçbir eğitimci arkadaşımızın yalnız olmadığını belirtiyor ve biz emekçilere dönük her türlü zor ve hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” ifadesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi