‘Okulda baskı var'

Gülistan Doku'nın ailesi kızlarına ait ve onun okul yönetimine yazmış olduğu bir dilekçenin varlığından söz ediyordu. O dilekçe örneği ortaya çıktı.

Haberler 27.01.2020 - 23:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 Ocaktan beri kaybolan üniversite örencisi Gülistan Doku ile ilgili yeni bir gelime yaand. Dokunun örencisi olduu üniversityle ilgili gündeme gelen, okuldaki basklar dile getirdii dilekçe ortaya çkt.

Suda bulunan dilekçede, Kaale alnmamaktayz. Bizde bask yaratldn... eklinde ifadeler görülüyor. Mektupta ayrca Psikolojik olarak üzerimizde bask yaratlyor. Okulumuzdaki, arkadalarmzn bize kar kkrtlmas ayrca bir bask yaratyor. Dilekçelerimiz dikkate alnmyor. Alanmzn derslerinden faydalanamyoruz eklinde ifadeler olduu belirtildi.

Aile, C.A. isimli bir öretim görevlisinin derse geç kalan örencilerden 5 TL toplad yönündeki ikyet ve iddialarn üzerinde durulmas gerektiini de söylerken, Doku ile ilgili yurt ve okul yönetiminin kesin bilgi ve belgelerin kendileriyle paylalmasn da istiyor.

BASKI VE TACZ AI DDASI

Öte yandan Dokunun Munzur Üniversitesi ve kald yurda ilikin aibeler de olduu belirtildi. 2 örencinin intihar giriiminde bulunduu, üniversitede sadece örencilere deil öretim görevlilerine de basklar yapt iddia ediliyor. Ayrca yurt ve okul çevresinde kadn örencilere yönelik bir istismar a kurulduu ileri sürüldü.

Ana Sayfaya Git