Görüş Bildir

‘Okulda baskı var'

Gülistan Doku'nın ailesi kızlarına ait ve onun okul yönetimine yazmış olduğu bir dilekçenin varlığından söz ediyordu. O dilekçe örneği ortaya çıktı.

‘Okulda baskı var'

5 Ocak’tan beri kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Doku‘nun öğrencisi olduğu üniversityle ilgili gündeme gelen, okuldaki baskıları dile getirdiği dilekçe ortaya çıktı.

Suda bulunan dilekçede, “Kaale alınmamaktayız. Bizde baskı yaratıldığını..." şeklinde ifadeler görülüyor. Mektupta ayrıca  "Psikolojik olarak üzerimizde baskı yaratılıyor. Okulumuzdaki, arkadaşlarımızın bize karşı kışkırtılması ayrıca bir baskı yaratıyor. Dilekçelerimiz dikkate alınmıyor. Alanımızın derslerinden faydalanamıyoruz" şeklinde ifadeler olduğu belirtildi.

Aile, C.A. isimli bir öğretim görevlisinin derse geç kalan öğrencilerden 5 TL topladığı yönündeki şikâyet ve iddiaların üzerinde durulması gerektiğini de söylerken, Doku ile ilgili yurt ve okul yönetiminin kesin bilgi ve belgelerin kendileriyle paylaşılmasını da istiyor.

BASKI VE TACİZ AĞI İDDİASI

Öte yandan Doku’nun Munzur Üniversitesi ve kaldığı yurda ilişkin şaibeler de olduğu belirtildi. 2 öğrencinin intihar girişiminde bulunduğu, üniversitede sadece öğrencilere değil öğretim görevlilerine de baskılar yaptığı iddia ediliyor. Ayrıca yurt ve okul çevresinde kadın öğrencilere yönelik bir istismar ağı kurulduğu ileri sürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi