Okullarda namaz bilinci oluşturmalı

HÜDA PAR, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların, namaz hususunda büyük bir sorumluluk altında olduğuna dikkat çekerek öğrencilere namaz bilincinin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberler 14.09.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Merkezi, yapt yazl açklamayla iç ve d gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Açklamada; okullarda namaz bilincinin oluturulmas, okullardaki yardmc kitap uygulamasnn olumsuzluklar, Afrinde Kürtçenin müfredattan çkarlmas, hububat ve bakliyatta gümrük vergisinin sfrlanmas, kira fiyatlarndaki ar art, dlibde son zamanlardaki sivil katliamlar ve Fransada Lafarge skandal gibi konulara deinildi.

Toplumsal bir buhrann yaand bu dönemde birçok sorunun çözümünün namaz ile olacann aikr olduuna dikkat çekilen açklamada, (Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahiy olunan oku, namaz da dosdoru kl. çünkü namaz, insan hayszlktan ve kötülükten alkoyar. Allah anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah yaptklarnz biliyor. (Ankebt-45) ayetine atfta bulunuldu.

MÜSLÜMAN OLAN ÜLKEMZDE NAMAZLA LGL STATSTKLER ENDE VERCDR

Açklamada, Diyanet leri Bakanl ve Mill Eitim Bakanl bata olmak üzere ilgili kurum ve kurulular namaz hususunda büyük bir sorumluluk altndadrlar. Bu konu üzerinde hassasiyetle durulmal, okullarda ve camilerde namazla ilgili teorik ve pratik programlar yaplmaldr. Yüzde 99u Müslüman olan ülkemizde namazla ilgili istatistikler endie vericidir. Tüm okullarda deerler eitimi kapsamnda namaz bilinci oluturulmaya gayret edilmelidir. denildi.

Yeni neslin, namaz ile balarnn güçlü olmas gerektiine dikkat çekilen açklamada, Mill Eitim Bakanl, Diyanet leri Bakanl ile Sivil Toplum Kurulularnn bu yönde projeler hayata geçirmeleri; geleceimizin salam temeller üzerine ina edilebilmesi için zorunluluk haline gelmitir. ifadelerine yer verildi.

HAYAT NAMAZLA GÜZELDR ETKNLKLER

Kuran Nesli Platformu ve dier gönüllü sivil toplum kurulularnn düzenledikleri Hayat namazla güzeldir ve benzeri etkinliklerinin HÜDA PAR tarafndan çok deerli bulunduu ve desteklendiine iaret edilen açklamada, Bu çalmalar sayesinde her yl binlerce çocuk namaz ile tanyor. Bu gayretlerinden dolay emei geçenleri tebrik ediyor, Mill Eitim Bakanl ve Diyanet leri Bakanln bu tür faydal etkinlikleri desteklemeye davet ediyoruz. çarsnda bulunuldu.

YARDIMCI KAYNAK HTYACI VELLER çN AIR BR KÜLFET HALNE GELMTR

Mill Eitim Bakanlnn, örencilere yllardr ders kitaplarn ücretsiz dattnn hatrlatld açklamada, bu uygulamann özellikle dar gelirli vatandalarn yüklerini hafifletme açsndan önemli olduu belirtildi.

Ancak bu kitaplarn yetersizliinden ikyet eden baz öretmenlerin, bunlara ek olarak dardan yardmc kitaplar talep ettiine iaret edilen açklamada, Bu durum, velilere fazladan bir ekonomik yük getirmenin yan sra örencileri iki kaynak kitap arasnda brakarak ciddi bir kafa karklna da neden olmaktadr. Yardmc kaynak ihtiyac, Türkiyede büyük bir sektöre dönümü, veliler için ar bir külfet haline gelmitir. Bu durum sürdürülebilir deildir. Öretmenlerin pedagojik anlamdaki önerileri de dikkate alnarak bakanln datt kitaplarn yeterli hale getirilmesi salanmal ve yardmc kaynak ihtiyac ortadan kaldrlmaldr. deerlendirmesinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git