Ölen eşinin yadigarı dükkana patron oldu

Şanlıurfa'da eşinin vefatıyla ekmek tekneleri olan camcı dükkanın kapanmasına gönlü razı olmayan Zehra Tiker, olumsuz eleştirilere rağmen işinde başarıyı yakaladı.

Haberler 04.01.2020 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada yaayan 6 çocuk annesi 45 yandaki Zehra Tiker, einin vefat sonras sen yapamazsn eletirilerine inat bana geçii cam dekorasyon dükkannda 5 kiiye istihdam salyor.

Einin 7 yl önce vefat etmesinin ardndan çocuklarna hem annelik hem de babalk yapmaya çalan Tiker, AA muhabirine yapt açklamada, ev kadnlnda i yaamna geçmenin zorluklarn yaadn ancak pes etmeyerek einin mesleini sürdürdüünü söyledi.

Tiker, daha önceleri cam dekorasyon hakknda bir bilgisi olmadn anlatarak, einden kalan ekmek teknelerinin kapanmasna gönlünün raz olmadn, çevredeki insanlarn sen yapamazsn eletirilerine ramen çocuklarnn desteiyle iletmenin bana geçmeye karar verdiini aktard.

Zaman içerisinde ev içi cam ve ayna dekorasyonunda kendisini gelitirdiini ve yenilenen moday yakndan takip ettiini ifade eden Tiker, öyle konutu:

lk balarda yapamazsn, 6 ayda kapatrsn diyenler oldu ama ben bunlar dinlemeden dükkan açtm ve ustalarla 7 yldr iimi yürütüyorum. anlurfada benim yaptm camclk iini yapan baka bir kadn yok, Türkiyede ise çok az var. in bana geçtikten sonra kendi ekibimi kurdum ve 5 içi alarak ileri yoluna koydum, böylelikle hem iimin patronu oldum hem de 5 kiiye istihdam salam oldum. Balarda çok zorlandm ama çok ükür pes etmeyerek eimin mesleini sürdürmeyi baardm.

- Kadn yapamaz diyorlard

Tiker, ei vefat etmeden önce ev hanm olarak 6 çocuuna baktn ve bu ile ilgili bir bilgisi bulunmadn aktararak, sözlerini öyle sürdürdü:

Ama çok ükür imdi tüm ilerden anlyorum. Ben her zaman yanmda çalanlarn arkasnda oldum, onlarda her zaman bana destek oldu. Önceleri dükkana gelen müteriler beni görünce çok aryorlard kadn yapamaz diyorlard ama çok ükür baardm ve artk herkesin takdir ettii bir iletmeci haline geldim. 6 çocuklu bir anne olarak eimin ekmek teknesini kapatmaya gönlüm raz olmad. 2 çocuumu okutup evlendirdim, 4 çocuum da eitimi sürdürüyor.

- Eimin hayalini yaatmaya çalyorum

Bir kadn olarak bu sektörde olmann çeitli zorluklarnn olduunu fakat baarya ulamann imkansz olmadn aktaran Zehra Tiker, unlar söyledi:

Kadnlar yeter ki istesin, kendisine güvensin yapamayaca bir i yoktur. Eim bu ii severek yapyordu ve hep daha ileriye tama hayali vard. O dönem tüm imkanlarn kullanarak çeitli makineler ald ve iinde en iyi olmak istiyordu ama vefatyla bu hayali yarm kald. Bu vesileyle eimin çok sevdii mesleini devam ettirerek hem onun ansn hem de kurduu hayallerini yaatmak bana gurur veriyor. nallah elimden geldii kadar iimi sürdürmek istiyorum.

- Patrondan ziyade annemiz gibi seviyoruz

yerinde usta olarak çalan Bünyamin Küçük ise 7 yldr yannda çalt Zehra Tikeri bir anne olarak gördüünü söyledi.

Patronunun çok baarl bir i kadn olduunu dile getiren Küçük, Onunla gurur duyuyorum. nallah onunla daha uzun yllar çalma ansmz olur. Bize her zaman destek veriyor bizler de her zaman onun yannda oluyoruz. Zehra hanm bir patrondan ziyade annemiz gibi seviyoruz ve baarl olmas bizleri çok mutlu ediyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git