Ombudsmanlığa başvurdular!

HDP’li Meral Danış Beştaş, cezaevlerindeki açlık grevlerinin sonlandırılmasına yönelik gerekli mekanizmaların işletilmesi istemiyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu.

Haberler 17.05.2019 - 02:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyon üyesi Meral Dan Beta, Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit sistemi ve tecridin kaldrlmas talebiyle devam eden açlk grevlerinin sonlandrlmasna yönelik gerekli mekanizmalarn iletilmesi istemiyle Kamu Denetçilii Kurumu ( Ombudsman) bavuru gerçekletirdi.

Bavuru formunda, Öcalan üzerindeki tecridin kaldrlmas talebiyle 190 gündür açlk grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ebakan ve HDP Hakkari Milletvekili ile devam eden açlk grevlerine yer verildi.

GEREKL MEKANZMALAR LETLSN

ikayet edilen kurum olarak Adalet Bakanlnn belirtildii formda talep ise öyle ifade edildi: mral Cezaevindeki tecrit sisteminin kaldrlmas ve cezaevindeki hukuksuzluklarn tespiti ile giderilmesi ve açlk grevi/ölüm orucunda olanlarn taleplerinin deerlendirilmesi ve grevlerin sonlandrlmasna dönük adm atlmas için gerekli mekanizmalarn iletilerek, bu konuda tüm tedbirlerin alnmasn arz ve talep ederim.

Ana Sayfaya Git