Ombudsmanlığa başvurdular!

HDP’li Meral Danış Beştaş, cezaevlerindeki açlık grevlerinin sonlandırılmasına yönelik gerekli mekanizmaların işletilmesi istemiyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu.

Ombudsmanlığa başvurdular!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyon üyesi Meral Danış Beştaş,  Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit sistemi ve tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevlerinin sonlandırılmasına yönelik gerekli mekanizmaların işletilmesi istemiyle Kamu Denetçiliği Kurumu ( Ombudsman) başvuru gerçekleştirdi.

Başvuru formunda, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 190 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili ile devam eden açlık grevlerine yer verildi.

‘GEREKLİ MEKANİZMALAR İŞLETİLSİN’

Şikayet edilen kurum olarak Adalet Bakanlığının belirtildiği formda talep ise şöyle ifade edildi: “İmralı Cezaevi’ndeki tecrit sisteminin kaldırılması ve cezaevindeki hukuksuzlukların tespiti ile giderilmesi ve açlık grevi/ölüm orucunda olanların taleplerinin değerlendirilmesi ve grevlerin sonlandırılmasına dönük adım atılması için gerekli mekanizmaların işletilerek, bu konuda tüm tedbirlerin alınmasını arz ve talep ederim.”

Kaynak: Diyarbakır Söz