Önceliği çocuklar!

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Sur Belediyesi, hizmetlerinde terör mağduru ve dezavantajlı çocuklara ağırlık verecek.

Haberler 03.11.2016 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ksa süre önce Vali Yardmcs Bilal Özkann görevlendirildii Sur Belediyesi, geçen yl PKKl teröristlerin yaam hiçe sayan, hedef tanmaz saldrlar nedeniyle büyük maduriyet yaayan ilçe halkna hak ettii hizmeti sunmak için kollar svad.

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanakn tutuklanmas dolaysyla belediyenin hizmetleri aksatmasnn ardndan sokaklarn adeta çöpten geçilemez hale gelmesi üzerine devreye girerek, sorumluluk alan dndaki cadde ve sokaklar da temizleyen belediye ekipleri, Diyarbakrllarn takdirini toplad.

Belediyede görevlendirilen Vali Yardmcs Özkan, 33 medeniyete ev sahiplii yapan tarihi ilçeyi hak ettii hizmetlerle buluturmak amacyla ilgili bakanlklar ve stanbul Büyükehir Belediyesi ile temasa geçerek destek sözü ald.

- ehitlerin ismi verilecek

Bilal Özkan, ilçede gerçekletirmeyi planladklar projeleri AA muhabirine anlatt.

Tek hedeflerinin halk kaliteli belediye hizmetiyle tantrmak olduunu belirten Özkan, bunu gerçekletirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Vali Yardmcs Özkan, yaklak 120 bin nüfusa sahip ilçenin yüzde 60nn 18 yan altnda olduunu aktararak, yllardr belediye hizmetlerinden mahrum braklan bu çocuklarn daha iyi artlarda yetimesi için belediye hizmetlerinde öncelii çocuklara vermeyi kararlatrd.

lk etapta ilçeye bal 35 köyü çocuk parkyla tantracaklarn dile getiren Özkan, öyle konutu:

Önceliimizi yeni nesle verdik. Hem çocuklarmzn iç dünyasn zenginletirmek hem de onlarn hayatlarn güzelletirmek için çalacaz. lk etapta 35, daha sonra tüm köylerimizi çocuk parkna kavuturacaz. Her bir parka Surdaki terör operasyonunda ehit olanlarn isimlerini vermeyi düünüyoruz.

- Okullar modernize edilecek

Bilal Özkan, çocuklarn iyi artlarda eitim görmesi için okullara yönelik hizmet vereceklerini dile getirdi.

Bu amaçla ilk etapta belirledikleri 7 okulu modernize edeceklerine iaret eden Özkan, okullarn bakm ve onarmn yapp, bahçelerinde spor alanlar oluturacaklarn kaydetti.

- Yenileme çalmalar Surun vizyonuna katk sunacak

Vali Yardmcs Özkan, kentin kalbi konumundaki Surda çok sayda tarihi ve kültürel yapnn yer aldna dikkati çekerek, çevre ve ehircilik Bakanlmzn Gazi Caddesi ile ilgili çalmas var. Biz de bu projeye ortak olacaz. Bakanlmz ile ilk etapta Gazi Caddesinde yol ve kaldrm düzenlemesi yapacaz. Yenileme çalmalar Surun vizyonuna büyük katk sunacak. diye konutu.

Esnafn önemli talepleri arasnda Gazi Caddesinin klandrlmasnn da yer aldn belirten Özkan, Bizim planladmz ilk etapta Dakap Meydanndan Hasanpaa Hanna kadar olan bölgenin salkl bir yola ve klandrmaya kavumasdr. Yaza kadar Gazi Caddesinde büyük deiim olacak. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git