Görüş Bildir

Önceliği çocuklar!

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Sur Belediyesi, hizmetlerinde terör mağduru ve dezavantajlı çocuklara ağırlık verecek.

Önceliği çocuklar!

Kısa süre önce Vali Yardımcısı Bilal Özkan'ın görevlendirildiği Sur Belediyesi, geçen yıl PKK'lı teröristlerin yaşamı hiçe sayan, hedef tanımaz saldırıları nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan ilçe halkına hak ettiği hizmeti sunmak için kolları sıvadı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanması dolayısıyla belediyenin hizmetleri aksatmasının ardından sokakların adeta çöpten geçilemez hale gelmesi üzerine devreye girerek, sorumluluk alanı dışındaki cadde ve sokakları da temizleyen belediye ekipleri, Diyarbakırlıların takdirini topladı.

Belediyede görevlendirilen Vali Yardımcısı Özkan, 33 medeniyete ev sahipliği yapan tarihi ilçeyi hak ettiği hizmetlerle buluşturmak amacıyla ilgili bakanlıklar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçerek destek sözü aldı.

- Şehitlerin ismi verilecek

Bilal Özkan, ilçede gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri AA muhabirine anlattı.

Tek hedeflerinin halkı kaliteli belediye hizmetiyle tanıştırmak olduğunu belirten Özkan, bunu gerçekleştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Vali Yardımcısı Özkan, yaklaşık 120 bin nüfusa sahip ilçenin yüzde 60'ının 18 yaşın altında olduğunu aktararak, yıllardır belediye hizmetlerinden mahrum bırakılan bu çocukların daha iyi şartlarda yetişmesi için belediye hizmetlerinde önceliği çocuklara vermeyi kararlaştırdı.

İlk etapta ilçeye bağlı 35 köyü çocuk parkıyla tanıştıracaklarını dile getiren Özkan, şöyle konuştu:

"Önceliğimizi yeni nesle verdik. Hem çocuklarımızın iç dünyasını zenginleştirmek hem de onların hayatlarını güzelleştirmek için çalışacağız. İlk etapta 35, daha sonra tüm köylerimizi çocuk parkına kavuşturacağız. Her bir parka Sur'daki terör operasyonunda şehit olanların isimlerini vermeyi düşünüyoruz."

- Okullar modernize edilecek

Bilal Özkan, çocukların iyi şartlarda eğitim görmesi için okullara yönelik hizmet vereceklerini dile getirdi.

Bu amaçla ilk etapta belirledikleri 7 okulu modernize edeceklerine işaret eden Özkan, okulların bakım ve onarımını yapıp, bahçelerinde spor alanları oluşturacaklarını kaydetti.

- "Yenileme çalışmaları Sur'un vizyonuna katkı sunacak"

Vali Yardımcısı Özkan, kentin kalbi konumundaki Sur'da çok sayıda tarihi ve kültürel yapının yer aldığına dikkati çekerek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Gazi Caddesi ile ilgili çalışması var. Biz de bu projeye ortak olacağız. Bakanlığımız ile ilk etapta Gazi Caddesi'nde yol ve kaldırım düzenlemesi yapacağız. Yenileme çalışmaları Sur'un vizyonuna büyük katkı sunacak." diye konuştu.

Esnafın önemli talepleri arasında Gazi Caddesi'nin ışıklandırılmasının da yer aldığını belirten Özkan, "Bizim planladığımız ilk etapta Dağkapı Meydanı'ndan Hasanpaşa Hanı'na kadar olan bölgenin sağlıklı bir yola ve ışıklandırmaya kavuşmasıdır. Yaza kadar Gazi Caddesi'nde büyük değişim olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi