Onlar demokrasinin köklü halkalarıdır

Vali Güzeloğlu, "muhtarlık müessesesi, 1829 yılına dayanan köklü geçmişiyle ülkemizde demokrasi halkasının en köklü ve en güçlü kurumlarındandır.

Haberler 19.10.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi ve Büyükehnir Belediyesi Bakanvekili Hasan Basri Güzelolu, Muhtarlar günü nedeniyle mesaj yaymlayarak, muhtarlarn köklü geçmie sahip ülkemizde demokrasinin en köklü halkas olduunu söyledi.

Güzelodlu mesajnda öyle dedi;

Demokrasimizin ilk halkasn oluturan, devletimizin tüm kurumlarn temsil eden ve toplumsal hayatmzda önemli bir müessese olan muhtarlk müessesesi, 1829 ylna dayanan köklü geçmiiyle ülkemizde demokrasi halkasnn en köklü ve en güçlü kurumlarndandr.

Muhtarlarmz yerel demokrasimizin mihenk talarndan olup, en iyi hizmetin vatandaa sunulmasnda vazgeçilmez bir unsurdur. Vatandalarmzn devletimize ihtiyaç duyduunda çalacaklar ilk kap olan muhtarlarmz, her zaman halkmzn yannda ve hizmetindedir.

MLLETTE HZMET ETMEK

Millete hizmet etmek, devletin bütün birimlerinin, kurumlarnn, makamlarnn gayesidir. Milletimizin tercihiyle i bana gelmi muhtarlarmz, halkn içinden gelen kiiler olarak, her türlü ihtiyacn, sorunun ve talebin rahatlkla iletildii temsilcilerdir. Muhtar bu balamda toplumun vicdan ve sesidir.

Kamu hizmetlerinin mahallelerimize, köylerimize hzl ve etkin bir ekilde ulatrlmasnda önemli bir görev ve sorumluluk üstlenen tüm muhtarlarmzn 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmi olan muhtarlarmza Allahtan rahmet diliyor, halen görevi bandaki tüm muhtarlarmza salk, mutluluk ve baarlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git