Görüş Bildir

Onlar demokrasinin köklü halkalarıdır

Vali Güzeloğlu, "muhtarlık müessesesi, 1829 yılına dayanan köklü geçmişiyle ülkemizde demokrasi halkasının en köklü ve en güçlü kurumlarındandır.

Onlar demokrasinin köklü halkalarıdır

İl Valisi ve Büyükşehnir Belediyesi Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, "Muhtarlar günü" nedeniyle mesaj yayımlayarak, muhtarların köklü geçmişe sahip ülkemizde demokrasinin en köklü halkası olduğunu söyledi.

Güzelodğlu mesajında şöyle dedi;

"Demokrasimizin ilk halkasını oluşturan, devletimizin tüm kurumlarını temsil eden ve toplumsal hayatımızda önemli bir müessese olan muhtarlık müessesesi, 1829 yılına dayanan köklü geçmişiyle ülkemizde demokrasi halkasının en köklü ve en güçlü kurumlarındandır.

Muhtarlarımız yerel demokrasimizin mihenk taşlarından olup, en iyi hizmetin vatandaşa sunulmasında vazgeçilmez bir unsurdur. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı olan muhtarlarımız, her zaman halkımızın yanında ve hizmetindedir.

MİLLETTE HİZMET ETMEK

Millete hizmet etmek, devletin bütün birimlerinin, kurumlarının, makamlarının gayesidir. Milletimizin tercihiyle iş başına gelmiş muhtarlarımız, halkın içinden gelen kişiler olarak, her türlü ihtiyacın, sorunun ve talebin rahatlıkla iletildiği temsilcilerdir. Muhtar bu bağlamda toplumun vicdanı ve sesidir.

Kamu hizmetlerinin mahallelerimize, köylerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında önemli bir görev ve sorumluluk üstlenen tüm muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olan muhtarlarımıza Allahtan rahmet diliyor, halen görevi başındaki tüm muhtarlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi