Örgüte darbe!

Hakkari'de güvenlik güçlerince PKK'ya yönelik yılbaşından bu yana sürdürülen operasyonlarda önemli saldırıların failleri yakalandı, örgüte ait çok miktarda silah, mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Haberler 22.06.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Huzur ortamn bozmay hedefleyen PKK/KCKya yönelik baaryla mücadele eden güvenlik güçleri, yurt içi ve yurt dnda teröristlere geçit vermiyor.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, güvenlik güçlerince 1 Ocak-17 Haziranda gerçekletirilen baarl operasyonlarla terör örgütüne ar darbe vuruldu.

BEDRHAN BEBEK VE ANNESN EHT ETMLERD

l genelinde çalmalarn aralksz sürdüren l Jandarma Komutanl görevlileri, Yüksekova ilçesinde gerçekletirdii baarl operasyonla, 31 Temmuz 2018de Kalana Üs Bölgesi yoluna patlayc tuzaklayarak Nurcan Karakaya ve bebei Bedirhan Karakayann ehit edilmesi olaynn faili Azat kod adl terörist Metin Dademir ve Serhildan Gever kod adl Yavuz Bozkurtu yakalad.

Jandarmann çalmalar sonucu, saldry gerçekletirdii parmak izinden tespit edilen terörist Evin Sevim ise Diyarbakrda gözaltna alnmt. Yakalanan teröristlerin ayrca bölgede gerçekletirilen birçok saldrnn ve Yüksekova ile çukurca kara yollarna patlayc yerletirilmesi olaynn da failleri olduu deerlendiriliyor.

Yüksekova ilçesinde gerçekletirilen baka bir operasyonda ise 10 Aralk 2016da stanbulda oynanan Beikta-Bursaspor karlamasnn ardndan Vodafone Park çevresinde düzenlenen ve 39u polis 46 kiinin ehit olduu bombal terör saldrsn gerçekletiren faillerin arasnda yer alan Mesut Bakar yakaland. Terörist Bakarn saldr sonrasnda kaybolan 150 kilogram patlaycnn da üphelisi olduu tespit edildi.

Ana Sayfaya Git