Örnek dayanışma

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Kur'an kursu öğrencileri, Suriye'nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahipleri için giysi ve gıda yardımında bulundu.

Haberler 13.03.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl ile Türkiye Diyanet Vakf i birliiyle sürdürülen Yolumuz yilik Olsun kampanyasna Silvandaki Kuran kursu örencilerden de destek geldi.

çardak Mahallesindeki Kuran kursunda eitim gören örenciler, biriktirdikleri harçlklaryla satn aldklar giysi ve gda malzemelerini, dlibe gönderilmek üzere lçe Müftülüüne teslim etti.

çocuklarn anlaml bandan duygulanan Müftülük personeli, desteklerinden dolay örencileri tebrik etti.

Örencilerden Hidayet Ate, Suriyede maduriyet yaayanlarn durumunu televizyonda gördüünde çok üzüldüünü söyledi.

ÖRENCLERN DAYANIMASI

Ate, Suriyeli kardelerimize yardm ettiim için çok mutluyum. dedi.

Meryem Binen de televizyonda Suriyeli bir bebein donarak ölüme terk edildiini gördüünde çok etkilendiini, bu nedenle kampanyaya katkda bulunduklarn aktard.

rmanur Binen ise Peygamberimizin dedii gibi Müslüman, Müslümann kardeidir. Kardeim orada soukta yatarken ben burada scak yerde yatyorum. Kardeim unutmasn ki Allah her zaman mazlumlarn yanndadr. diye konutu.

Gülsüm Beldek ise Suriyelilerin durumunu anlamak için empati kurmak gerektiini belirtti.

Onlar orada souktan donarken, biz burada rahat yayorsak bu doru deil. ki montumuz, iki atkmz, iki beremiz varsa bir tanesini onlara vermeliyiz. ifadelerini kullanan Beldek, Suriyeli ihtiyaç sahiplerine destek çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git