Örnek esnaf

Pandemi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından esnaflara yapılan para yardımını hak etmediği gerekçesiyle iade etmek isteyen vatandaş bürokratik engellerle karşılaştı.Para iadesini bir türlü gerçekleştiremeyen esnaf, yardımlar konusunda Diyarbakır Sanayi Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odasının listeleri iyi hazırlaması gerektiğini söyledi.

Haberler 25.02.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda eine az rastlanr bir durum yaand. Silvan ilçesinde araç kiralama iiyle uraan Alaattin Kasmolu isimli esnafn hesabna 20 gün önce Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan pandemi yardm ad altnda bin 500 lira tutarnda yardm gönderildi. Yardm almak istemeyen kadirinas vatanda, parann iadesi için Büyükehir Belediyesi yetkilileriyle telefonda görüme gerçekletirdi.

BELEDYE K KEZ YARDIM YAPTI

Görümeden herhangi bir sonuç alamayan vatandan hesabna tekrar bin 500 lira para yatrld. 3 bin liralk yardm iade edemeyen vatanda bu seferde diyarbakra geldi ve Büyükehir Belediyesine gitti. burada parann iadesi için yetkililerle yüz yüze görüen ve mesai saatleri içerisinde olmasna ramen vezne kapal bahanesiyle karlaan esnaf paray yine iade edemedi.

Belediye çknda Diyarbakr Söz Gazetesi muhabirine açklamalarda bulunan Kasmolu, devlet tarafndan gönderilen yardm palaralrnn iyi aratrldktan sonra esnaflara datlmas gerektiini belirtti.

BELEDYEDEN EL BO DÖNDÜ

Beytülmal olarak nitelendirdii paralar iade edememenin vicdanen kendisini rahatsz ettiini kaydeden Kasmolu, Diyarbakr Silvan ilçesinde esnafm. araç kiralama iiyle urayorum. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan 20 gün önce hesabma bin 500 lira para aktarld. ben bu parann iadesi için belediyeye iletiime geçtim. çünkü ben bu paray hak etmiyorum. Benim gibi hak etmeyen binlerce insan var. Ancak bu paray hak eden maddi durumu düük yüz binlerce insan da var. Benim maddi durumum bana yetecek kadar çok ükür. Bu paray alp, bir yetimin bir garibann hakkn almak istemedim. Bunu belediyeye ilk etapta telefonla bildirdim. Bildirmeme ramen ikinci bir sefer daha hesabma bin 500 lira para daha aktardlar. Bugünde belediyeye geldim. Ancak bana veznenin kapal olduunu söylediler ve ben bu paray iade edemedim dedi.

BU PARA BEYTÜLMALDR VE BZ KIYAMET GÜNÜNDE BU PARANIN HESABINI VEREMEYZ

Paray iade etmek istedii için belediye yetkililerinin de ardn kaydeden Kasmolu, öyle konutu: Bana daha önce bu paray iade eden hiç kimsenin olmadn söylediler ve ardlar. Daha dorusu ben bu paray iade etmek için muhatap bulamyorum. uan hesabmda 3 bin lira para var ve ben bu paray ciddi anlamda hak etmiyorum. Esnaflara bu paralar aktarlrken, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Esnaf ve Sanatkarlar Odas olsun ve dier ilgili kurulular olsun iyi aratrma yapmalar lazm. Aratrmadan hemen bu paralar esnafn hesabna aktaryorlar. Bu para beytülmaldir. Bu paray yemeye benim vicdanm el vermedi. uan esnaflar olarak kapal olabiliriz ancak biz yllardr para kazanyoruz. Biz haletmediimiz bir paray alrsak, vicdanen bizi rahatsz etmesi lazm. Bu durumdan dolay ben bu paray iade etmek istiyorum ama iade edecek bir muhatap bulamyorum. Belediye esnafa sahip çkyor ama hak edenlerin teker teker aratrlmas lazm. Bunu valimize sunan alt birimlerin iyi aratrmas lazm. çünkü bu para beytülmaldir ve biz kyamet gününde bu parann hesabn veremeyiz.

Ana Sayfaya Git