Özel "pasaport uygulaması"

Şanlıurfa'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, oluşturulan mobil gezi rehberi ile kentteki turizm alanlarını en verimli şekilde gezme fırsatı bulacak ve kendilerine verilecek olan pasaport görünümlü cüzdan ile tamamladıkları görevler sayesinde "Fahri Hemşehrilik" beratı kazanacak

Haberler 02.07.2020 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür turizminin önemli merkezlerinin banda gelen anlurfada, yerli ve yabanc turistlerin ehirde daha kaliteli zaman geçirebilmesini salamak amacyla hazrlanan, mobil gezi rehberi niteliinde kiiselletirilen Pasaport uygulamas hayata geçirildi.

Köklü tarihi, doal zenginlikleri ve inanç turizmi alanndaki potansiyeliyle her yl binlerce yerli ve yabanc turistin arland anlurfada, valilik, belediye, l Kültür ve Turizm Müdürlüü i birliiyle kurulan anlurfa Turizm Gelitirme A tarafndan dijital uygulama gelitirildi.

Karacada Kalknma Ajans finansmanyla gerçekletirilen mobil arayüze sahip uygulama sayesinde anlurfaya ait, gezi rehberi, harita, yeme-içme, konaklama ve ehirdeki gezi rotalar yer alyor.

Halihazrda Türkçe, ngilizce ve çince olarak kullanlabilen ve farkl dillerin de yüklenebilecei uygulama vastasyla ehirde yaplabilecek her ey ayn çat altnda toplanarak ziyaretçilere büyük bir kolaylk salanyor.

- Fahri hemehrilik berat da veriliyor

Kenti ziyaret eden kiilere ücretsiz verilecek pasaport görünümlü rehberde ise uygulamada yer alan, ehrin önde gelen tarihi ve turistlik mekanlar ile yöresel lezzetlerinden oluan 12 görev yer alyor. Bu görevlerden 10unu tamamlayanlara ise hazrlanacak Fahri Hemehrilik berat hediye edilecek.

Dileyen ziyaretçiler gezi pasaportlarna Balklgöl ve Göbeklitepedeki noktalarda 2 TL karlnda fotoraflarn bastrarak anlurfa hatras olarak saklama imkan bulacak.

- Güzel bir hatra oluyor

anlurfa Turizm Gelitirme A Müdürü Mehmet Uncu, Türkiyede ilk defa yenilikçi bir uygulamay faaliyete geçirmenin mutluluunu yaadklarn söyledi.

Akll zeka ile çalan uygulama sayesinde yerli ve yabanc turiste ehri ziyaretleri esnasnda büyük kolaylk saladklarn vurgulayan Uncu, uygulamann tantm çalmalarnda büyük merak uyandrdn dile getirdi.

- Ziyaretçiler memnun

Kenti ailesiyle stanbuldan gezmeye gelen Cüneyt Ate ise uygulamay bir arkada sayesinde örendiini söyledi. Ziyaretçilerden Aye çelik ise uygulamann keyifli ve profesyonelce hazrlandn gördüünü belirtti.

Ana Sayfaya Git