Pervaride neler oluyor?

"İstihbaratçılar güvenlik kulübesine saldırdı" iddiası

Haberler 10.07.2018 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Pervari ilçesinde güvenlik korucularnn kald kulübeye el bombasyla saldr düzenlendi. Saldr sonras bölgeden hzla uzaklaan üpheli bir araçta ise istihbarat özel harekatçlarn çkt iddia edildi.

OHALin kaldrlmasnn konuulduu bugünlerde ilginç bir olay meydana geldi. Siirtin Pervari ilçesinde güvenlik korucularnn kald kulübeye yaplan el bombal saldr sonras bölgeden hzla uzaklaan üpheli bir araçta istihbarat özel harekatçlarn çkmas, saldrnn istihbarat özel harekatçlar tarafndan yapld iddialarn beraberinde getirdi.

Yaanan olayda can kayb yaanmazken yaralanan bir güvenlik korucusunun hastaneye giri ilemlerinin yaplmad ve saldrya urayan güvenlik korucular ile bölgedeki dier korucularn da silahlarna el konulduu örenildi.

Edinilen bilgilere göre, dikkat çeken olay Pervariye bal Palamutlu köyü Kilis mezras bölgesinde cuma akam saat 02.00 sralarnda meydana geldi.

sminin açklanmasn istemeyen ve olayn tan bir güvenlik korucusu o gece yaananlar LKHAya anlatt.

Her zamanki gibi güvenlik korucusu arkadalaryla nöbet tuttuklarn belirten tank, geçtiimiz cuma akam saat 02.00 sralarnda üpheli bir k gördüklerini ve gürültü duyduklarn söyledi.

üphe üzerine güvenlik korucusu bana haber verdiklerini ve karakolu arayp durumu bildirmesini istediklerini anlatan görgü tan, o gece yaananlar öyle ifade etti:

Aradan birkaç dakika sonra karakoldan herhangi bir skntnn olmad haberi geldi. Ama biz yine tedbirli davranp nöbet yerini deitirmeye karar verdik ve tam nöbet yerini deitirirken 2 el bombas atld. Bombalardan biri patlarken dieri patlamad ama arkada kalan arkadamz Z.Kye arapnel parças isabet ederek ayandan yaralad. Bizler de bombalarn geldii yöne ate etmeye baladk.

üpheli araçtan istihbarat özel harektçlar çkt!

Bomba seslerini duyan köylülerin darya çktn söyleyen görgü tan, Biz de köylüleri arayp aaya inen aracn geçiine izin vermemelerini söyledik. Köylüler yollar kapatt. Yukardan gelen aracn geçiine izin vermediler. Araç geri dönüp yukar çkmak zorunda kald. Bizler de aracn önünü kestik. Kim olduklarn sorduk. Kimliklerini gösterip istihbarat özel harektç olduklarn söylediler. Bizler de görev ktlarn göstermelerini istedik. Fakat görev ktlar yoktu. Biz de araçlarn aramak istedik ama buna izin vermediler. Bunun üzerine bizler de karakoldan destek istedik. ifadelerini kulland.

Nöbet yerimizi son anda deitirmeseydik hepimiz ölmütük

Karakoldaki askeri yetkililerin de söz konusu ahslardan haberlerinin olmadn aktaran görgü tan, stihbarat özel harekatçlarn kimseye haber vermeden orada ne ii var? diye sordu.

Bu olay yaanrken bu kez Siirt yönünde baka bir aracn da kendilerine doru geldiini belirten görgü tan, o aracn içinde de istihbaratçlarn çktn söyledi.

Görgü tan, Onlarn geçiine de izin vermedik ve karakoldan askerler gelince araçlar arand ve içerisinden bir sürü silah çkt. Daha sonra yaral güvenlik korucusu arkadamz Siirt Devlet Hastanesine götürdük ancak olay duyulmasn diye arkadamzn hastane kaydn yapmadlar ve onu geri gönderdiler. u anda yakalanan istihbarat özel harektçlardan 10 kii mahkemeye çkarlm durumda ve tutuklandklar belirtiliyor.

Eer o gece tedbir alp nöbet yerimizi son anda deitirmeseydik hepimiz ölmütük. diyen görgü tan, istihbaratç özel harektçlar teslim eden güvenlik korucularnn silahlarna mahkeme sonuçlanncaya kadar el konulduunu ifade etti.

OHALin kaldrlmasnn gündemde olduu bir süreçte böyle bir olayn yaanmas dikkat çekerken, yaanan saldrya ve detaylarna ilikin ise u ana kadar her hangi bir resmi açklama yaplmad.

Ana Sayfaya Git