Görüş Bildir

Pervaride neler oluyor?

"İstihbaratçılar güvenlik kulübesine saldırdı" iddiası

Pervaride neler oluyor?

Siirt’in Pervari ilçesinde güvenlik korucularının kaldığı kulübeye el bombasıyla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası bölgeden hızla uzaklaşan şüpheli bir araçta ise "istihbarat özel harekatçıların" çıktığı iddia edildi.

OHAL'in kaldırılmasının konuşulduğu bugünlerde ilginç bir olay meydana geldi. Siirt'in Pervari ilçesinde güvenlik korucularının kaldığı kulübeye yapılan el bombalı saldırı sonrası bölgeden hızla uzaklaşan şüpheli bir araçta "istihbarat özel harekatçıların" çıkması, saldırının istihbarat özel harekatçılar tarafından yapıldığı iddialarını beraberinde getirdi.

Yaşanan olayda can kaybı yaşanmazken yaralanan bir güvenlik korucusunun hastaneye giriş işlemlerinin yapılmadığı ve saldırıya uğrayan güvenlik korucuları ile bölgedeki diğer korucuların da silahlarına el konulduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, dikkat çeken olay Pervari'ye bağlı Palamutlu köyü Kilis mezrası bölgesinde cuma akşamı saat 02.00 sıralarında meydana geldi.

İsminin açıklanmasını istemeyen ve olayın tanığı bir güvenlik korucusu o gece yaşananları İLKHA'ya anlattı.

Her zamanki gibi güvenlik korucusu arkadaşlarıyla nöbet tuttuklarını belirten tanık, geçtiğimiz cuma akşamı saat 02.00 sıralarında şüpheli bir ışık gördüklerini ve gürültü duyduklarını söyledi.

Şüphe üzerine güvenlik korucusu başına haber verdiklerini ve karakolu arayıp durumu bildirmesini istediklerini anlatan görgü tanığı, o gece yaşananları şöyle ifade etti:

"Aradan birkaç dakika sonra karakoldan herhangi bir sıkıntının olmadığı haberi geldi. Ama biz yine tedbirli davranıp nöbet yerini değiştirmeye karar verdik ve tam nöbet yerini değiştirirken 2 el bombası atıldı. Bombalardan biri patlarken diğeri patlamadı; ama arkada kalan arkadaşımız Z.K'ye şarapnel parçası isabet ederek ayağından yaraladı. Bizler de bombaların geldiği yöne ateş etmeye başladık."

"Şüpheli araçtan 'istihbarat özel harekâtçılar' çıktı!"

Bomba seslerini duyan köylülerin dışarıya çıktığını söyleyen görgü tanığı, "Biz de köylüleri arayıp aşağıya inen aracın geçişine izin vermemelerini söyledik. Köylüler yolları kapattı. Yukarıdan gelen aracın geçişine izin vermediler. Araç geri dönüp yukarı çıkmak zorunda kaldı. Bizler de aracın önünü kestik. Kim olduklarını sorduk. Kimliklerini gösterip 'istihbarat özel harekâtçı' olduklarını söylediler. Bizler de görev kâğıtlarını göstermelerini istedik. Fakat görev kâğıtları yoktu. Biz de araçlarını aramak istedik ama buna izin vermediler. Bunun üzerine bizler de karakoldan destek istedik." ifadelerini kullandı.

"Nöbet yerimizi son anda değiştirmeseydik hepimiz ölmüştük"

Karakoldaki askeri yetkililerin de söz konusu şahıslardan haberlerinin olmadığını aktaran görgü tanığı, "İstihbarat özel harekatçıların kimseye haber vermeden orada ne işi var?" diye sordu.

Bu olay yaşanırken bu kez Siirt yönünde başka bir aracın da kendilerine doğru geldiğini belirten görgü tanığı, o aracın içinde de istihbaratçıların çıktığını söyledi.

Görgü tanığı, "Onların geçişine de izin vermedik ve karakoldan askerler gelince araçlar arandı ve içerisinden bir sürü silah çıktı. Daha sonra yaralı güvenlik korucusu arkadaşımızı Siirt Devlet Hastanesine götürdük ancak olay duyulmasın diye arkadaşımızın hastane kaydını yapmadılar ve onu geri gönderdiler. Şu anda yakalanan istihbarat özel harekâtçılardan 10 kişi mahkemeye çıkarılmış durumda ve tutuklandıkları belirtiliyor."

"Eğer o gece tedbir alıp nöbet yerimizi son anda değiştirmeseydik hepimiz ölmüştük." diyen görgü tanığı, istihbaratçı özel harekâtçıları teslim eden güvenlik korucularının silahlarına mahkeme sonuçlanıncaya kadar el konulduğunu ifade etti.

OHAL'in kaldırılmasının gündemde olduğu bir süreçte böyle bir olayın yaşanması dikkat çekerken, yaşanan saldırıya ve detaylarına ilişkin ise şu ana kadar her hangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi