"Peygamber geleneğini" şafak vakti sürdürüyorlar

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde her gün sabah namazının ardından hayırseverlerin bağışlarıyla mercimek çorbası pişiriliyor

Haberler 17.12.2017 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, cömertlii ve misafirperverliiyle bilinen Hazreti brahimin doduu rivayet edilen makamn önünde, her gün afak vakti çorba ikram yaplyor.

nanç turizminin önemli merkezlerinden anlurfada, tarihi Balklgöl yerlekesinde hür gün sabah namaznn ardndan hayrseverlerin balaryla Valiliin organizasyonunda mercimek çorbas piiriliyor.

Hazreti brahimin doduu rivayet edilen makamn önünde bulunan Dergah Camisi avlusunda, kazanda piirilen çorba, yerli ve yabanc turistlerin yan sra örencilere ve Suriyeli snmaclara ikram ediliyor. 25 kilogram mercimek ve 5 kilogram ya kullanlan çorba ile toplam 700 ekmek datlyor. çorba ikram, özellikle sabah erken saatlerinde evlerinden çkan esnaf ve örencilerden youn ilgi görüyor.

Yaklak 6 yl önce balanan uygulamayla, cömertlii ve misafirperverliiyle bilinen Hazreti brahimin gelenei sürdürülmeye çallyor.

2 BN K FAYDALANIYOR

Balklgöl Eyüp Peygamber Makam Alan Koordinatörü Siracettin lhan, ikramn manevi bir atmosferde gerçekletirildiini söyledi.

Kente turlarla gelen turistlerin de çorba ikramna ilgi duyduunu belirten lhan, özellikle sabah kahvaltsn yapmadan evden çkan vatandalarn da uygulamadan faydalandn ifade etti.

Hizmetin tamamen hayrseverlerin desteiyle sürdürüldüünü vurgulayan lhan, Her gün sabah namazndan sonra yaklak 2 bin kiiye bu nezih ortamda scak çorba ikramnda bulunuyoruz. Buradaki amaç, Hazreti brahim peygamberin cömertliini ve misafirperverliini tekrar ortaya koymaktr. Hazreti brahim, sofrasna misafir olmaynca oturmazm. Onu burada tekrar yaamak ve yaatmak için bu gelenei sürdürüyoruz. Ayrca bu hizmetin bu makama yakt kanaatindeyim. Özellikle cuma ve hafta sonlar younluk yaanyor. ifadelerini kulland.

BZE YARARI çOK OLUYOR

Örencilerden Hüseyin çelik de hafta içi her gün çorba içmeye geldiini söyledi.

Okula erken gittii için evde kahvalt yapamadn anlatan çelik, Bu çorbann bize çok yarar oluyor. Kahvaltda genelde çorba içiyoruz. Okula gitmeden önce hem içimiz snyor hem de daha dinç oluyoruz. diye konutu.

kramdan her gün faydalanan 68 yandaki Mehmet Demir ise peygamber geleneinin sürdürülmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ana Sayfaya Git