Pir'e yasak!

Mahkeme, duruşmaya gelmeyen Pir hakkında "zorla getirme" ve "yurt dışına çıkış" yasağı kararı aldı.

Haberler 31.01.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

8inci Ar Ceza Mahkemesi, hakknda 33 yla kadar hapis cezas istemiyle yargland davaya katlmayan HDP Diyarbakr Milletvekili Ziya Pir hakknda, yurt d çk yasa ve zorla getirilme karar verdi.

Pir hakknda 33 yla kadar hapis istemiyle açlan davann durumas, Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. HDPli Pirin katlmad durumada avukat Reyhan Ylçanda Baydemir hazr bulundu. Avukat Baydemir, müvekkilinin durumaya katlamadn belirterek, savunma için ek süre verilmesini istedi.

ZORLA GETRME KARARI

Baydemir, Soruturma aamasnda adli kontrol karar verilmiti. ddianamenin kabulüyle birlikte bu adli kontrol karar ortadan kalkyor. Ancak, denetimli serbestlik bürolarndan zaman zaman yazlarn gitmediini biliyoruz. Heyetinizden talebimiz bugünkü ara kararla birlikte müvekkil hakkndaki adli kontrol kararlarn ortadan kalktna dair müzekkerenin yazlmasn talep ediyoruz dedi.

Kararn açklayan Mahkeme, sank Pirin usulüne uygun davetiye tebliine ramen durumaya gelmedii için hakknda zorla getirilmesi için karar verirken, Pirin imdiye kadar savunma yapmamas nedeniyle hakknda yurt dna çk yasa karar da verdi.

3 AYRI SUçTAN YARGILANIYOR

ddianamede, HDP Diyarbakr Milletvekili Pir hakknda, silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak ve halk kin ve dümanla alenen tahrik etmek suçlarndan 9 yl 6 aydan 23 yla kadar hapis cezas talep edilmiti.

Ana Sayfaya Git