PKK EYP'si Diyarbakırlı İşçileri vurdu

PKK'nın yola döşediği el yapımı patlayıcının patlaması sonucu, Diyarbakırlı 8 işçi yaralandı. Bir işçi hayatını kaybetti.

Haberler 03.06.2019 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ARInn Doubayazt ilçesinde PKKllar tarafndan yola tuzaklanan el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu yaamn yitiren emsettin çermikin cenazesi Diyarbakra getirildi.

Olay, önceki gün saat 07.45 sralarnda Arnn Doubayazt ilçesindeki ehit Piyade Er Haim Türkolu Karakoluna yakn mesafedeki Türkiye-ran snrnda meydana geldi. ran ve Türkiye arasndaki 144 kilometrelik snr hatt boyunca, 2 metre geniliinde, 3 metre yüksekliinde ve 7 ton arlndaki seyyar beton bloklarn yerletirilme çalmalar için gelen içileri tayan minibüsün geçii srasnda, yola tuzaklanan el yapm patlayc infilak etti.

DYARBAKIRLI ç ÖLDÜ

Yola tuzaklanan patlaycnn infilak etmesi sonucu 8 içi yaraland. Bölgeye çok sayda ambulans sevk edildi. Yaral içiler, ambulanslarla Doubayazt Doç. Dr. Yaar Erylmaz Devlet Hastanesine kaldrld. çilerden Diyarbakrl olan emsettin çermik doktorlarn yapt tüm müdahalelere karn kurtarlamayarak hayatn kaybetti.

CENAZE DYARBAKIRA

Yaplan otopsinin ardndan emsettin çermikin cenazesi akam saatlerinde memleketi Diyarbakra getirildi. çermik, memleketi Diyarbakrn Dicle ilçesinde topraa verildi.

DCLEDE TOPRAA VERLD

çermik için Dicle ilçe merkezinde kurulan taziye evine, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzeolu, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal ve beraberindekilerde ziyaret ederek aileye basalnda bulundu.

Yaralanan içilerden 2si de akam taburcu edilerek memleketleri Diyabarbakra gelirken, dier 5 içinin ise Ar, Van ve Erzurumdaki hastanelerde tedavilerinin sürdüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git