Görüş Bildir

PKK EYP'si Diyarbakırlı İşçileri vurdu

PKK'nın yola döşediği el yapımı patlayıcının patlaması sonucu, Diyarbakırlı 8 işçi yaralandı. Bir işçi hayatını kaybetti.

PKK EYP'si Diyarbakırlı  İşçileri vurdu

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK'lılar tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren Şemsettin Çermik'in cenazesi Diyarbakır'a getirildi.

Olay, önceki gün saat 07.45 sıralarında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Karakolu'na yakın mesafedeki Türkiye-İran sınırında meydana geldi. İran ve Türkiye arasındaki 144 kilometrelik sınır hattı boyunca, 2 metre genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde ve 7 ton ağırlığındaki seyyar beton blokların yerleştirilme çalışmaları için gelen işçileri taşıyan minibüsün geçişi sırasında, yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti.

DİYARBAKIRLI İŞÇİ ÖLDÜ

Yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 işçi yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı işçiler, ambulanslarla Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilerden Diyarbakırlı olan Şemsettin Çermik doktorların yaptığı tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

CENAZE DİYARBAKIR'A

Yapılan otopsinin ardından Şemsettin Çermik'in cenazesi akşam saatlerinde memleketi Diyarbakır'a getirildi. Çermik, memleketi Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde toprağa verildi.

DİCLE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Çermik için Dicle ilçe merkezinde kurulan taziye evine, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve beraberindekilerde ziyaret ederek aileye başsağlığında bulundu.

Yaralanan işçilerden 2'si de akşam taburcu edilerek memleketleri Diyabarbakır'a gelirken, diğer 5 işçinin ise Ağrı, Van ve Erzurum'daki hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi