PKK'ya çok ağır darbe

PKK'nın sözde "İskandinavya sorumlusu" olan ve kırmızı bültenle aranan C.D, Danimarka'da yakalandı. Tunceli'nin Ulukale köyünde 1994'te 7 sivilin öldürüldüğü olayın faillerinden, kırmızı bültenle aranan DHKP/C mensubu S.G, ise İspanya'da yakalandı.

Haberler 15.07.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 15.07.2018 - 10:15

PKKnn sözde skandinavya sorumlusu olan ve krmz bültenle aranan C.D. Danimarkada yakaland.

Emniyet Genel Müdürlüü InterpolEuropol Daire Bakanlnca adm adm takip edilen ve krmz bültenle 192 ülkede aranan C.Dnin, Almanyadan Danimarkaya gidecei bilgisine ulalmas üzerine çalma balatld.

Terör amaçl örgüte (PKK/KCK) üye olma suçundan aranan C.D, Türkiyeye iade edilmek üzere Danimarkada yakaland.

C.Dnin, PKKnn sözde skandinavya sorumlusu olduu, 2007nin son aylarnda Kuzey Iraktaki terörist kamplarnda bulunduu ve 2012de Moskovada bir basn toplantsna katld tespit edildi.

DHKP/C MENSUBU TERÖRST SPANYADA YAKALANDI

Öte yandan, Tuncelinin Ulukale köyünde 1994te 7 sivilin öldürüldüü olayn faillerinden, krmz bültenle aranan DHKP/C mensubu S.G. spanyada yakaland.

Emniyet Genel Müdürlüü InterpolEuropol Daire Bakanl, Tuncelinin çemigezek ilçesine bal Ulukale köyünde 9 Eylül 1994te 7 sivilin öldürülmesi olaynn faillerinden ve 20 Kasm 1994te Tunceli Hozat Kinzir ormanlarnda güvenlik güçleriyle çatmaya girerek anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs suçundan aranan DHKP/C mensubu S.Gnin yakalanmas için çalma balatt.

Krmz bültenle 192 ülkede aranan S.G, Türkiyeye iade edilmek üzere spanyada yakaland.

Ana Sayfaya Git