PKK'ya para topluyormuş

Diyarbakır'da PKK'ya finans sağladığı iddiasıyla tutuklanan eski DBP'li Kayapınar Belediye Meclis üyesi ve iş adamı Nihat Salmış hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 15.01.2018 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKKya finans salad iddiasyla tutuklanan eski DBPli Kayapnar Belediye Meclis üyesi ve i adam Nihat Salm hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, sank Salm hakknda hazrlanan iddianame, 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, PKK/KCKnn kuruluu ve mali alan yaplanmas hakknda detayl bilgiye yer verildi.

PKK/KCKnn sözde Yürütme konsey bakan olduu belirtilen Cuma kod isimli Cemil Baykn para toplama, harcama ve gerekli örgütleri oluturma faaliyetleri için sözde mali alan yaplanmasndan Hüseyin Ylmaz isimli örgüt mensubunu görevlendirdii bildirilen iddianamede, unlar kaydedildi:

Sözde KCK Türkiye Meclisi yaplanmasnda, i yeri ruhsatndan ihalelere, belediyeye ait arazilerin bir ksm kiilere satlmasndan belediyelerde çalanlardan aylk aidat toplanmasna kadar birçok konuda vergilendirme yapld belirlenmi, yurt d ve yurt içindeki belediye bakanlarndan KCK/TM mali alan sorumlusu Ylmazn hesabna aidat adyla para yatrld anlalmtr. Terör örgütü PKK tarafndan sözde önemli görülen günlerde etkinlik yaplmasnda KCK/TM mali alandan para ve destek istenildii tespit edilmitir.

Yaplanma kapsamnda belediyelerde birçok kadrolu çalannn örgüt mensuplarndan olmas salanarak, para vermeye ve örgütsel sokak eylemlerine katlm için bask uygulanm. Baz örgüt mensuplarnn çalmadan maaa baland ve sigorta primlerinin ödendii belirendi.

- Belediye çalanlarndan PKK adna para toplad iddias

ddianamede, tutuklu sank Salm hakknda gizli tank Cesur Yürekin ifadeleri yer ald.

Gizli tank Cesur Yürek, ifadesinde, sann belediyede çalan içilerden PKK/KCK adna sözde vergilendirme ad altnda para topladn öne sürdü.

Salm ve iki kiinin bu kapsamda sözde komisyon kurduklarn iddia eden Cesur Yürekin, iddianameye yansyan ifadeleri öyle:

(Söz konusu kiiler) Büyükehir Belediyesinin de aralarnda bulunduu 5 belediyede PKK/KCK adna belediye çalanlarndan sözde vergilendirme ad altnda para toplanmasn ve örgüte aktarlmasn organize eder, para vermeyen veya eylemlere katlmayan içilerin örgüt adna cezalandrlmasn salar.

- PKKya kimin ne kadar vergi verecei yetkisine sahip

ddianamenin deerlendirme ksmnda sank Salmn, etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarnn ailelerine yardm yapt, kendisine ait marketten terör örgütü mensuplarna gda malzemesi temin ettiinin belirlendii bildirildi.

Terör örgütü mensuplarnn bulunduu yere bol miktarda erzak yardmnda bulunmutur. ifadesine yer verilen iddianamede, teröristlerden ele geçirilen dijital dokümanlarda üphelinin yetkilisi olduu irketin karsnda art iareti bulunmasndan, örgüte kar sözde sorumluluklarn yerine getirdiinin tespit edildii kaydedildi.

ddianamede, sann terör örgütü PKK ile balantsna ilikin u deerlendirmelerde bulunuldu:

üphelinin PKK/KCK terör örgütünün hiyerarik yaps içinde alm olduu emir ve talimatlar dorultusunda terör örgütüne kimin ne kadar vergilendirme yaplaca hususunda yetki sahibi olduu anlalmtr. üphelinin aktif ekilde para toplad, örgüt mensuplarna ve yaknlarna maddi ve gda yardm salad tespit edilmitir.

ddianamede, tutuklu sann sahibi olduu irketlere nöbetçi Diyarbakr Sulh Ceza Hakimliince kayyum atand ve Cumhuriyet Basavclnca da uzman bilirkiilerin görevlendirildii belirtildi.

- stenilen ceza

ddianamede, eski DBPli Kayapnar Belediye Meclis üyesi ve i adam Nihat Salm hakknda, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git