Polis ceza aldı hapis ertelendi

DİYARBAKIR'da, kullandığı zırhlı araçla, yolda yürüyen Hatun Elhaman'a (76) çarparak ölümüne neden olan özel harekat polisi Ö.Ö. (35)hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava sonuçlandı. Yargılamayı yapan Diyarbakır 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Ö.Ö.'yü, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıp, cezanın ertelenmesine karar verdi.

Haberler 30.12.2017 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir lçesi Gevran Caddesinde 27 Nisan 2016 tarihinde, Özel Harekat ube Müdürlüüne ait zrhl araç, yolda yürüyen Hatun Elhamana çarpt. Kazann ardndan sürücü polisin araçtan inmemesi üzerine vatandalar olaya tepki gösterirken, bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri toplanan kalabala gaz bombas ile müdahale etti. Yal kadn olay yerinde yaamn yitirirken, gözaltna alnan zrhl aracn sürücüsü Ö.Ö., çkarld Sulh Ceza Hakimlince tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld.

POLS VE YAYA TEDBRSZ DAVRANDI

Cumhuriyet Basavclnn kazaya ilikin balatt soruturma sonucunda, Ö.Ö. hakknda Taksirle ölüme neden olma suçundan 2 yldan 6 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland. üphelinin, Özel Harekat ube Müdürlüüne ait 21 A 1453 plakal zrhl araçla, Gevran Caddesinde yürüyen Hatun Elhaman görmeyerek çarpt belirtilen iddianamede, zrhl aracn altnda kalan Elhamann hayatn kaybettii kaydedildi. üphelinin youn araç ve insan trafii olan Gevran Caddesine gerekli önlemleri almakszn, zrhl ve büyük bir araçla ve tek bana çkmakla dikkatsizlik ve tedbirsizlik yapt kaydedilen iddianamede, üphelinin kendisi gibi tedbirsiz davranp yaya geçidini kullanmayan ve aracn hareket ettiini fark edemeyen yal kadna çarparak ölümüne neden olduu ifade edildi.

DAVA SÜRECNDE KAZA YAPMADI

ddianamenin kabulünün ardndan tutuksuz sank Ö.Ö.nün yarglamas, Diyarbakr 8inci Asliye Ceza Mahkemesinde yapld. Davann dün görülen 6nca celsesine sank Ö.Ö. katlmazken, taraf avukatlar hazr bulundu. Durumada ilk olarak dosyaya gönderilen Adli Tp raporu okundu. Raporda, sürücü Ö.Ö. ve hayatn kaybeden Hatun Elhamann eit derecede kusurlu olduklar bildirildi.

Söz alan sank avukat Elfidan Doru, yal kadnn yaya geçidini kullanmadan karya geçtiini belirterek, Olayn gerçeklemesinde müvekkilim kusurlu deildir. Olay yayann ar kusurundan kaynaklanmtr. Maktül aracn kör noktasndan gelmektedir. Müvekkilim uzun süredir zrhl araç kullanmaktadr ve dava sürecinde harhangi bir kazaya karmamtr dedi.

Kazada hayatn kaybeden yal kadnn ailesinin avukat aban Daln ise sann kastl olduuna dair bir iddialar ve talepleri olmadn belirterek, Sank kanunun kendisine yükledii dikkat ve özen yükümlülüüne aykr davranarak, maktulün ölümüne sebep olmutur. Maktul olay yerinde hemen vefat ettii için ceza davas anlamnda herhangi bir iddiamz yoktur. Hukuk davasndaki haklarmz sakldr. Sann cezalandrlmasn talep ediyoruz.dedi.

CEZASI ERTELEND

Kararn açklayan mahkeme; Sank Ö.Ö.yü Taksirle ölüme neden olma suçundan 2 yl hapis cezasna çarptrd. Cezann,sann gelecei üzerindeki olas etkisini dikkate alan mahkeme, cezann 1 yl 8 aya düürülmesine hükmetti. Sann sürücü belgesinin 3 ay geri alnmasna karar veren mahkeme, Ö.Ö.nün kiilik özellikleri, durumadaki tutum ve davranlar göz önünde bulundurulduunda, yeniden suç ilemeyecei konusunda olumlu kanaate varlmas ve iledii suç nedeniyle dosyaya yansyan somut bir maddi zarar bulunmamas nedeniyle, cezasnn ertelenmesine hükmetti. Sann 5 yl süre ile denetime tabi tutulmasna karar veren mahkeme, denetim süresi içinde yeni bir suç ilemedii takdirde açklanmas ertelenen hükmün kaldrlarak davann düürülmesine hükmetti.

Ana Sayfaya Git