Polis taşeronundan PKK finans desteği

PKK'ya finans sağlayan kişi ve şirketlere yönelik operasyonlarında gözaltına alınan 54 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Aralarında, güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların bakım ve onarımını yapan şirketin bayisi de yer alıyor.

Haberler 04.01.2018 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda elde edilen belgelerin incelenmesinin ardndan, terörizmin finansman ile ilgili soruturma balatld. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güren talimatyla yürütülen soruturma kapsamnda, PKKya aktarlmak üzere baz irket ve kiilerden 9 milyon 124 bin Türk Liras, 474 bin 900 dolar ve 50 bin euro topladklar belirlendi.

Örgüte yardm ettikleri iddia edilen 53 üpheli yürütülen ok operasyonlarla gözaltna alnd. üphelilerden 13ü tutukland. Dier soruturma kapsamnda, güvenlik güçlerinin operasyonunda etkisiz hale getirilen 3 örgüt üyesi üzerinden çkan belgelerde ise Diyarbakrda güvenlik güçlerine ait zrhl araçlarn bakm ve onarmlarnn yapld birden fazla irketin bayisi konumunda olan 1 kii tutukland.

Uyuturucu ticareti, yerel yönetimlerden aktarlan kaynaklar ve bir ksm i adamlarnn salam olduu gelirin engellenmesi amacyla yürütülen soruturma kapsamnda, suçun bir irketin faaliyeti çerçevesinde ilenmekte olduu yönünde elde edilen delillere istinaden, CMKnn 133üncü maddesi uyarnca, baz i adamlarnn mal varlklar ile irket yönetimlerine denetim kayyumu atanmas sonrasnda Terörizmin finansmannn önlenmesi konusunda etkili ve baarl sonuçlar elde edildii bildirildi.

HABER MERKEZ

Diyarbakrda PKKnn finans kaynaklarna yönelik 23 Kasm 2016 ile 1 Aralk 2017 tarihleri arasnda düzenlenen operasyonlarda gözaltna alnan 54 zanldan 14ü tutukland.

Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamada; 2016 ylnn Kasm ayndan itibaren Lice ve Kulp ilçesi krsalnda düzenlenen 3 operasyonda etkisiz hale getirilen PKK/KCKl teröristlerin üzerlerinde ve barnaklarnda ele geçirilen örgütsel döküman ve dijital verilerin incelendii belirtildi. nceleme sonucunda, terör örgütünün finans kaynaklar ile ilgili sabit delillere ulald kaydedildi. Açklamada, terör örgütünün finans kaynaklarna ilikin delillerin elde edilmesi üzerine 23 Aralk 2016 tarihinden itibaren konuyla ilgili soruturma balatld belirtilerek u ifadelere yer verildi:

PKK/KCK terör örgütü mensuplarnca, terörizmin finansman balamnda; insan gücü, silah, mühimmat, erzak, yaam ve giyim malzemelerinin temini ile terörist eylemlerin gerçekletirilebilmesi maksadyla, baz ahs ve irketlerden 9 milyon 124 bin Türk Liras, 474 bin 900 dolar ve 50 bin avro para alnmas ya da anlan ahs ve irketlerce bölücü terör örgütü mensuplarna yardmda bulunulmasyla ilgili elde edilen sabit delillere istinaden, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl talimatlar dorultusunda yürütülen soruturma kapsamnda, davet edilerek çarlan 53 ahs/irket üphelisinden 13 kii tutuklanm, 5i adli kontrol artyla olmak üzere 40 ahs serbest braklmtr.

ZIRHLI ARAçLARI TAMR EDEN RKETN YETKLS TUTUKLANDI

Valilik açklamasnda, Diyarbakr MT Bölge Bakanl ile ortak yürütülen istihbari çalmalar ve 28 Kasm-1 Aralk 2017 tarihlerinde gerçekletirilen Bayrak-69 ehit Jandarma Uzman çavu Gökhan Bayraktar Operasyonunda etkisiz hale getirilen 3 teröristin üzerinden çkan örgütsel dokümanlarn da incelendii belirtildi. Bu operasyonla ilgili açklamada ise öyle denildi:

nceleme neticesinde; bölücü terör örgütü mensuplarna maddi yardmda bulunduu yönünde suç delili elde edilen ve ayn zamanda Diyarbakrdaki güvenlik güçlerine ait zrhl araçlarn bakm ve onarmlarnn yapld birden fazla ticari irket yetkili/bayisi konumundaki üpheli bir ahs Terörizmin finansmannn önlenmesi hakkndaki kanuna muhalefet etmek suçlamasyla 11 Aralk 2017 tarihinde tutuklanmtr.

ETKL VE BAARILI SONUçLAR ELDE EDLD

Valilik açklamasnda, terörizmin finansmannn önlenmesi konusunda etkili ve baarl sonuçlar elde edildii belirtilerek unlar kaydedildi:

Bölücü terör örgütü mensuplarnn uyuturucu madde ticareti, yerel yönetimlerden aktarlan kaynaklar ve bir ksm i adam/irketlerden salam olduu gelirlerin engellenmesi maksadyla, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturmalar esnasnda, suçun bir irketin faaliyeti çerçevesinde ilenmekte olduu hususunda kuvvetli üphe sebeplerinin varlna ilikin elde edilen delillere istinaden, maddi gerçein ortaya çkarlabilmesi amacyla, baz i adamlarnn mal varlklar ile irket yönetimlerine denetim kayyumu atanmas sonrasnda, Terörizmin finansmannn önlenmesi konusunda etkili ve baarl sonuçlar elde edilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas, teröristle mücadele, terörizmin finansman ve PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarnn kurutulmasna yönelik yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git