PSK Genel Başkanı: Musul'da korkumuz mezhep çatışması

KÜRDİSTAN Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesud Tek, Irak'ın Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'tan temizleneceğini savunarak, "Bizim korkumuz bir mezhep çatışmasının ortaya çıkması" dedi.

Haberler 14.11.2016 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mesud Tek, Gaziantepte partisinin l Bakanlnn açlna katld. Burada konuan Mesud Tek, partisinin 8inci il örgütünün Gaziantepte açmaktan mutluluk duyduunu belirtti. Irakn Musul kentinin DEATan temizleneceini kaydeden Tek, sonrasnda bölgede mezhep çatmas çkmasndan endielendiklerini ifade etti. Mesud Tek, unlar söyledi:

MEZHEP çATIMASI

Partimizin Gaziantepte il örgütünü açmaktan mutluluk duyuyorum. En yakn zamanda tüm Türkiyede tekilatlanmamz tamamlam olacaz. Parti olarak amacmz öncelikli amacm Kuzey Kürdistanda özgürlüü salamak, ardndan Türkiyenin demokrasisine katk salamaktr. Bugün Ortadouda savalar hakim. Son olarak Musul harekat yaplyor. Bu harekatta Pemerge büyük bir cesaret örnei gösteriyor. Musul DAEtan temizlenecek, bunu herkes biliyor. Asl konumamz gereken DAEten temizlendikten sonra ne olaca. Bizim korkumuz bir mezhep çatmasnn ortaya çkmas. Bunun engellenmesi için parti olarak elimizden geleni yapacaz.

Ana Sayfaya Git