PSK Genel Başkanı: Musul'da korkumuz mezhep çatışması

KÜRDİSTAN Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesud Tek, Irak'ın Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'tan temizleneceğini savunarak, "Bizim korkumuz bir mezhep çatışmasının ortaya çıkması" dedi.

PSK Genel Başkanı: Musul'da korkumuz mezhep çatışması

Mesud Tek, Gaziantep'te partisinin İl Başkanlığı'nın açılışına katıldı. Burada konuşan Mesud Tek, partisinin 8'inci il örgütünün Gaziantep'te açmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Irak'ın Musul kentinin DEAŞ'Tan temizleneceğini kaydeden Tek, sonrasında bölgede mezhep çatışması çıkmasından endişelendiklerini ifade etti. Mesud Tek, şunları söyledi:

MEZHEP ÇATIŞMASI

"Partimizin Gaziantep'te il örgütünü açmaktan mutluluk duyuyorum. En yakın zamanda tüm Türkiye'de teşkilatlanmamızı tamamlamış olacağız. Parti olarak amacımız öncelikli amacımız; Kuzey Kürdistan'da özgürlüğü sağlamak, ardından Türkiye'nin demokrasisine katkı sağlamaktır. Bugün Ortadoğu'da savaşlar hakim. Son olarak Musul harekatı yapılıyor. Bu harekatta Peşmerge büyük bir cesaret örneği gösteriyor. Musul DAEŞ'tan temizlenecek, bunu herkes biliyor. Asıl konuşmamız gereken DAEŞ'ten temizlendikten sonra ne olacağı. Bizim korkumuz bir mezhep çatışmasının ortaya çıkması. Bunun engellenmesi için parti olarak elimizden geleni yapacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz