Putları özendiren bir zamandayız!

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar Hz. Sad Bin Ebi Vakkas" temalı programda konuşan Gazeteci-Yazar Özkan Yaman, "Tevhitle şereflenmiş ümmetin tekrar putların önünde özendirildiği bir zamandayız" dedi.

Haberler 19.11.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Liberal ve rasyonel olgularn, ehvetle cilalanm, öhretle parlatlm nice sahte yldzlarn ve iirilmi balonlarn insanln önüne konulduunu söyleyen Gazeteci-Yazar Özkan Yaman, bundan dolay her zamankinden daha fazla sahabelerin hatrlanmas gerektiinin altn çizdi.

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesindeki Büyükehir Kongre Merkezinde sunuculuunu brahim Erdoann yapt Yolumuzu Aydnlatan Yldzlar Hazreti Sad Bin Ebi Vakkas temal program, Hüseyin Tan Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Sad Bin Ebi Vakkasn (Radiyallahu Anha) hayatn konu alan sinevizyon gösteriminin ardndan ilahi ses sanatçlar Bilal Güler, ve Bilal Dalklç ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programn selamlama konumasn Peygamber Sevdallar Vakf Sözcüsü Yahya Ora yapt. Sahabelerin hayatnn örenilmesi ve onlar gibi yaamann önemine deinen Ora, Hazreti Muhammedin (Sallallahu Aleyhi Vessellem) mesajn aktaran sahabelerin, gökteki yldzlar gibi olduklarn söyledi.

Daha sonra konumalarn yapmak üzere kürsüye çkan Gazeteci-Yazar Özkan Yaman, Hazreti Sad bin Ebi Vakkasn hayatnn ve mücadelesinin sahabeler ehri Diyarbakrda anlatlmasnn anlaml olduunu söyleyerek, sahabe hayatndan önemli kesitler sundu.

Her zamankinden daha fazla sahabeleri hatrlamak durumundayz

Böylesi bir zaman diliminde sahabenin daha fazla hatrlanmas gerektiine dikkat çeken Yaman, Öncelikle u tesbiti yapalm. Ziyan asrndayz. Kyamet akam vakti kopacaktr da belki akamdan önceki ikindi vaktindeyiz. Öyle bir asr ki maalesef hayata dair, insana dair ne kadar anlam varsa sanki bu çada silinip alnyor, tahrip ediliyor. nsan insan yapan aidiyetler zayflatlyor. Akrabalk, kardelik balar zayflatlyor. Öyle bir zamandayz ki araçlar amaç haline getiriliyor. Ayarlar bozuluyor. Ailenin, cinsiyetin, çarnn, pazarn ayarlar bozuluyor. Ahlak hedef alnyor. Ahlak maalesef güce endeksleniyor. Böyle bir zamanda her zamankinden daha fazla yolumuzu aydnlatan yldzlar hatrlamak durumundayz. Sad Bin Ebi Vakkaslar ve dier ashab çok daha fazla hatrlamak durumundayz. Öyle bir bozulma asrndayz ki tevhidle ereflenmi ümmetin tekrar putlarn önünde maalesef kurban edilmek istendii, özendirildii bir zamandayz. Maalesef liberal alglar, rasyonel olgular bizi o kadar kuatm ki önümüze ehvetle cilalanm, öhretle parlatlm nice sahte yldzlar koyuyorlar, iirilmi balonlar koyuyorlar. Biz diyoruz ki dünya nereye giderse gitsin biz Bilal bin Rebah, Sad Bin Ebi Vakkas, Ammar bin Yasir demeye devam edeceiz. Onlar rehber ve önder görmeye devam edeceiz. Onlarn yolunda ahdimizi yenileyeceiz. Ahir zamanda da olsak, günahn ve isyann hükmettii bir zamanda olsak da bizim için kurtulu asr saadet ve ortaya koyduklar mücadeleleridir. dedi.

Benim içimde hiçbir Müslüman kardeime kar kin, husumet, su-i zan geçmez

Günümüzde çlgn bir narizm ve hedonizmin revaçta olduunu, bununla birlikte zevkperest bir gençliin hedeflendiine dikkatleri çeken Yaman, böyle bir tuyana kar gençliin tek kurtulu ilacnn ashab anmak ve hatrlamak olduunu vurgulad.

Yaman konumasn öyle sürdürdü: Öyle sahneler var ki Sad Bin Ebi Vakkasn hayatnda. Kuran- Kerim önce levhi mahfuza sonra yere inmitir. Sanki daha ayetler inmeden bu sahabeler bu ayetleri yaamlard. u ayet hepinizin malumudur; Müslümanlarn ilki olmakla emrolundum. Daha bu ayet inmeden sanki Sad Bin Ebi Vakkas bu ayeti okumu gibi yayor.

Vefat edecei zaman çocuklar üzülüyorlar. Sadn yüzü gülüyor. Ben cennete gideceim diyor. Ben cennetle müjdelenmiim. der Sad Bin Ebi Vakkas. çünkü o Habibi Ekremin cennetle müjdelediine öyle yakin olmu ki Allah Resulü öyle dediyse ben cennetliim diyor. Peki, ne zaman dedi? Bir gün Resulullah sahabelerine diyor ki; az sonra bu kapdan cennet yolcusu birisi girecek. Herkes kapya bakyor. Kapdan Sad Bin Ebi Vakkas giriyor. Abdullah bin Amr soruyor; sen ne yaptn da Efendimiz sana cennetlik diyor, seni cennetle müjdeliyor. Sad Bin Ebi Vakkas diyor ki; ben birey yapmyorum. Benim kalbimde hiçbir Müslüman kardeime hased geçmez. Benim içimde hiçbir Müslüman kardeime kar kin, husumet, sui zan geçmez. diye cevap veriyor

Böyle tavizsiz bir insan ayn zamanda dengenin öretmenidir

Sad Bin Ebi Vakkasn ilkeli durua sahip olduunu sözlerine ekleyen Yaman, Sad Bin Ebi Vakkas için tek söz söylersek yeter; tavizsiz duru, kahraman duru, ilkeli duru. Hepsi Sad Bin Ebi Vakkasa uyar. Annesi onu yolundan, imanndan vazgeçirmek için elinden geleni yapyor. Sen bu dinden dönmezsen yemeyeceim, içmeyeceim diyor. 3 gün yemeden, içmeden kalyor. Sad henüz yeni Müslüman olmu. Öyle bir imanl ki; Vallahi anne senin yüz tane cann olsa, her gün bu canlarn teker teker çksa ben kesinlikle bu dini brakmam, bu yolumu brakmam. imdi ister ye, ister yeme diyor. Annesine son derece saygl ve bu sözleri söylerken de annesini krmadan söylüyor. Böyle tavizsiz bir insan ayn zamanda dengenin öretmenidir. ifadelerini kulland.

Sad Bin Ebi Vakkasn hayatndan önemli kesitler sunan Yaman, Bir kimse sahabelere küfrediyor. Sad onu uyaryor. Adam sen kimsin diyerek kar çkyor. Aradan 1 saat geçmeden bir deve gelip o adam ayaklarnn altna alp öldürüyor. Onun ilkeli duruundan bize lazm. Onun cesur, tavizsiz imanndan, dirayetinden bize lazm. Rabbim bize Sad Bin Ebi Vakkasn yolundan yürümeyi nasip etsin. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git