PYD'li Aziz Güler’in cenazesine Başbakanlık izniyle getirildi

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısındaki PYD denetimindeki Suriye'nin Rasulayn ilçesinde IŞİD militanlarının yerleştirdiği mayına basarak yaşamını yitiren 'Rasih Kurtuluş' kod adlı Aziz Güler'in 2 aydır Suriye'de bekletilen cenazesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oluruyla Türkiye'ye getirilmesine izin verildi.

Haberler 20.11.2015 - 09:33 Son Güncelleme : 20.11.2015 - 09:33

Ceylanpınarın karşısındaki Suriyenin Haseki kentinin Rasulyan ilçesinde IŞİD militanlarının döşediği mayına basarak 21 Eylülde yaşamını yitiren PYDnin Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Aziz Gülerin cenazesi aradan geçen 2 aylık süreçte Türkiyeye getirilemedi. Yakınları Gülerin cenazesinin getirilmesi için imza kampanyası başlatarak konuyu Anayasa Mahkemesine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmuştu.

BAŞBAKAN OLURUYLA CENAZE GETİRİLDİ

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) eski MYK üyesi de olan Aziz Gülerin cenazesi Başbakanlığın verdiği onayın ardından sabaha karşı Resulyandaki Roj Hastanesi morgundan alındı ve Suruçtaki Mürşitpınar Sınır Kapısı geçirilerek, otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna getirildi. Burada otopsisi tamamlanan Gülerin cenazesi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu.

Suriyede 59 gündür bekletilen Aziz Gülerin cenazesinin sınırdan geçirilmesiyle Şanlıurfaya gelen babası Mehmet ve kardeşi Ersin Umut Güler, kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Aziz Gülerin cenazesinin getirilmesi için ailesinin kendilerine 50 gün önce müracaat ettiğini ifade eden Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, Bizler, hükümet nezdinde çeşitli girişimlerde bulunduk. Bu konuda ailede bir dizi görüşmelerde bulunmuştu. Biz insanı bir görev olarak ilgili kurumlarla temasa geçtik. Aziz Gülerin cenazesi sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlunun oluruyla getirildi. Yine bakanlar ve Kamu Güvenlik Müsteşarlığıyla yapılan görüşmelerimiz etkili oldu dedi

Ersin Umut Güler ise ağabeyinin cenazesinin Türkiyeye getirildiğini sosyal paylaşım sitesindeki hesabından duyurdu.

CENAZE HAVALİMANINA GÖTÜRÜLDÜ

Suriyede 59 gün önce IŞİDin döşediği mayına basarak yaşamını yitiren PYDli Aziz Gülerin cenazesi ailesi tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak GAP Havalimanına götürüldü. Gülerin cenazesi akşam uçağıyla İstanbula götürülecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır