PYD'li Aziz Güler’in cenazesine Başbakanlık izniyle getirildi

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısındaki PYD denetimindeki Suriye'nin Rasulayn ilçesinde IŞİD militanlarının yerleştirdiği mayına basarak yaşamını yitiren 'Rasih Kurtuluş' kod adlı Aziz Güler'in 2 aydır Suriye'de bekletilen cenazesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oluruyla Türkiye'ye getirilmesine izin verildi.

PYD'li Aziz Güler’in cenazesine Başbakanlık izniyle getirildi

Ceylanpınar'ın karşısındaki Suriye'nin Haseki kentinin Rasulyan ilçesinde IŞİD militanlarının döşediği mayına basarak 21 Eylül'de yaşamını yitiren PYD'nin Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Aziz Güler'in cenazesi aradan geçen 2 aylık süreçte Türkiye'ye getirilemedi. Yakınları Güler'in cenazesinin getirilmesi için imza kampanyası başlatarak konuyu Anayasa Mahkemesi'ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmuştu.

BAŞBAKAN OLURUYLA CENAZE GETİRİLDİ

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) eski MYK üyesi de olan Aziz Güler'in cenazesi Başbakanlığın verdiği onayın ardından sabaha karşı Resulyan'daki Roj Hastanesi morgundan alındı ve Suruç'taki Mürşitpınar Sınır Kapısı geçirilerek, otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada otopsisi tamamlanan Güler'in cenazesi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu.

Suriye'de 59 gündür bekletilen Aziz Güler'in cenazesinin sınırdan geçirilmesiyle Şanlıurfa'ya gelen babası Mehmet ve kardeşi Ersin Umut Güler, kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Aziz Güler'in cenazesinin getirilmesi için ailesinin kendilerine 50 gün önce müracaat ettiğini ifade eden Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, "Bizler, hükümet nezdinde çeşitli girişimlerde bulunduk. Bu konuda ailede bir dizi görüşmelerde bulunmuştu. Biz insanı bir görev olarak ilgili kurumlarla temasa geçtik. Aziz Güler'in cenazesi sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun oluruyla getirildi. Yine bakanlar ve Kamu Güvenlik Müsteşarlığıyla yapılan görüşmelerimiz etkili oldu" dedi

Ersin Umut Güler ise ağabeyinin cenazesinin Türkiye'ye getirildiğini sosyal paylaşım sitesindeki hesabından duyurdu.

CENAZE HAVALİMANI'NA GÖTÜRÜLDÜ

Suriye’de 59 gün önce IŞİD’in döşediği mayına basarak yaşamını yitiren PYD’li Aziz Güler’in cenazesi ailesi tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak GAP Havalimanı'na götürüldü. Güler’in cenazesi akşam uçağıyla İstanbul’a götürülecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz