Rabia Katliamı 6'ncı yıl dönümünde anıldı

14 Ağustos 2013 yılında darbeci Sisi tarafından Mısır'da yapılan ve binlerce kişinin şehid olduğu Rabia Katliamı 6'ncı yılında İstanbul'da düzenlenen programla anıldı.

Haberler 19.08.2019 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Msrda seçilmi ilk meru Cumhurbakan Muhammed Mursinin darbeci komutan Abdulfettah Sisi tarafndan yaplan askeri darbe ile görevden alnmasnn ardndan balayan barçl gösteriler sonucunda yaplan müdahalelerde binlerce kii yaamn yitirmiti.

Gösterilerin devam etmesine engel olamayan Sisi, 14 Austos 2013 senesinde dünyann gözü önünde canl yaynlarda büyük bir katliama imza atmt. Tarihe Rabia Katliam olarak geçen ve binlerce kiinin ehadetiyle sonuçlanan katliam yldönümünde çeitli etkinliklerle yad ediliyor.

hvan Müslimin Hareketi, darbenin 6nc yldönümü münasebetiyle stanbulda bir program düzenledi. Fatih Camisinde düzenlenen ve yüzlerce kiinin katld programa, Cemaati slami, Hamas ve HÜDA PAR stanbul l Bakanl da destek verdi.

Etkinlikte, hvan Müslimin ura Meclisi Üyesi Mithad El Haddad, Cemaati slami D likiler Yetkilisi slam El amri, Mursi dönemi Evkaf Bakan danman eyh Selame Abdülkuva birer konuma yapt.

Uluslararas Hukuk Savunuculuu Koalisyonu adna konuan slam El amri, Msr halknn cann hiçe sayan bu katliam dünyann gözleri önünde gerçekleti. Böylesi bir günde Allahn (Azze ve cellenin) u ayetlerini hatrlatyoruz. diyerek u ayetleri paylat: Üzülmeyin, ümitsizlie kaplmayn. nanmsanz mutlaka üstün gelecek olanlar sizlersiniz, Eer siz bir yara aldysanz bilin ki o topluluk da benzeri bir yara almt. Allahn gerçek müminleri ortaya çkarsn ve urunda ehitleri olsun diye o günleri biz insanlar arasnda döndürüp duruyoruz.

Msr halk Allahn izniyle hak yolunda ilerliyor

El amri, Kart darbe, Yahudilerle beraber ihanet içerisinde olan Abdülfettah sisi tarafndan baarl olmusa bile üphesiz ki Msr halk Allahn izniyle hak yolunda ilerliyor. Allahn izniyle zalimlerin sand gibi Msr zayi olmayacak ve rüzgrlarla savrulmayacaktr. Zalimlere hatrlatyoruz ki srtlarn dayandklar siyonistler bile zail olmaya yok olmaya mahkmdur. Biz onlara diyoruz ki siyonistler sizinleyse bizimse yanmzda olan Allah var. Amerika sizin arkanzda duruyorsa bizimse Allahmz var. Beeri güçler hazrladysanz bizler de size kar Allahtan yardm diliyoruz. eklinde konutu.

Kuvvetiniz sizi cesaretlendiriyorsa üphesiz ki Allah bizim yardmcmzdr

Msrn tarihi geçmiten günümüze kadar sayszca zaferlere ahit olduunu dile getiren El amri, Bu yolda verilen bunca ehit gösteriyor ki Msr halk fedakr ve gözü pek bir halktr. Msr saran askeri suç akn zalim ve taut bir akndr. Ancak bizler zalimlere Allahn u ayetini hatrlatyoruz: Rabbin, zulme sapan topluluklar yakaladnda ite böyle yakalar! üphesiz onun cezalandrmas pek elem vericidir, pek çetindir! Biz de zalimlere diyoruz ki kuvvetiniz sizi cesaretlendiriyorsa üphesiz ki Allah (Allah azze ve celle) bizim yardmcmzdr. Surlarn ardnda mücadele veren kardelerimize baktmzda onlar da durularyla sadece örneklik görüyoruz. Onlarn banda ehit Bakan Muhammed Mursi geliyor. O ki tek kiilik hücrede tutulmasna ramen 6 yl büyük bir mücadele örnei sergiledi. Onun yklmasn ve vazgeçmesini istediler. Onun zelil hale dümesini ve yese kaplmasn istediler. Ancak o bunlar kabul etmedi. Onlara ve gelecek nesillere atalarnn adamlar olduu dersini verdi. ifadelerini kulland.

hvan Müslimin Cemaati ura Meclisi Üyesi Mithat Haddad ise Bugün Kahire Ramses Caddesi, skenderiyede ve Süveyçte gerçekletirilen katliamlarn yl dönümüdür. Ayrca 14 Austos günü Rabia ve Nahda Meydanlarnda iki büyük katliam gerçekletirildi. Bu katliamlar lanetlenmi bu grup tarafndan gerçekletirilen Msr tarihinin en büyük katliamlar. Bu katliam, insanlar bizim seçtiimiz dndakine hayr dedikleri için ve kendi irademize sayg duyulsun dedikleri için gerçekletirildi. Bundan dolay tutuklandlar, bundan dolay kovuldular, bundan dolay kendi ülkelerinden uzakta yaamaya zorlandlar. dedi.

Darbenin yaand günden beridir 250 bin insan zindanlardan geçti. diyen Haddad, öyle devam etti:

imdiyse 6 binden fazla insan hala zindanlarda. Tutuklad, serbest brakt, zindanda öldürdüü esirlerin saysn tarihleriyle bilmeyen devlet mi olurmu? Bunlar gizliyorlar. çünkü Msr halknn öfkesinden korkuyorlar. Msr halk aldatld. Bunu kabullenmemiz gerek. Ancak imdiki Msr halknn bilinci artt. Msrda asker daha önce yapt gibi günümüz artlarna göre konuursak 2nci bir darbe daha yapmaya kalksa tüm msr halk ayaa kalkar. Msr halknn bilinci art. Hatta 5 askeri darbe geçiren Türkiye halk gibi olmu. lk darbe üzerinden 60 yl geçti. Bundan sonra Msrda halk darbelere izin vermeyecektir. Msrn seçilmi Cumhurbakan Muhammed Mursi ehit edilirken tüm dünya harekete geçti mi? Kimse Muhammed Mursinin intikamn alaca yeminini etti mi? Allaha yemin olsun ki onun kannn heder olmasna izin vermeyecek, onun kann yerde brakmayacaz. Ne ehit Muhammed Mursi ne de devrim ehitlerinin kann yerde brakacaz. Msr halknn ksasn alaca gün de gelecek.

Ezher ulemasndan ve Mursi dönemi Evkaf Bakan danman eyh Selame Abdülkuva ise, 25 Ocak devriminden bu yana Msr halknn kan aktlyor. Son olarak ve son olmayacak olan ehit Bakan Mhammed Mursinin kanna girdiler. Halka giriilen bu ihanete darbe yönetiminin tüm müesseseleri itirak etti. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git