Ramazan Bayramı ne zaman 2017? Oruç ne zaman başlayacak?

Ramazan Bayramı 2017 ne zaman sorusu bu sıralar tüm müslüman alemi tarafından merakla beklenmekte. Peki ya mübarek 3 aylara girdiğimiz şu günlerde Ramazan ayı, oruç ayı ne zaman sorusunun yanıtı ve detaylar haberimizde.

Haberler 02.05.2017 - 16:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan Bayram 2017 ne zaman? sorusu çok merak ediliyor. slam alemi için 5 arttan biri olan oruç ay Ramazann balama tarihi ile alakal müslümanlar u sralar merakla aratrmakta. Geçtiimiz yl 6 Haziran ve 4 Temmuz arasnda olan mübarek Ramazan ay, 2017 ylnda 12 gün daha erken balayacak. ve Ramazan Aynn balama tarihi de 27 Mays 2017.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2017 Dini takvimine göre bu yl üç aylar 29 Mart 2017de, Ramazan ay ise 27 Mays 2017de balayacak. Üç gün sürecek Ramazan Bayramnn ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecek.

RAMAZAN AYININ ÖNEM

slamiyette Ramazan, oruç tutma aydr ve kutsal kabul edilir. Ramazan ay, bir yllk maddi ve manevi kirlerden temizleneceimiz, insan duygularn cotuu, madd ve mnev bir terbiye aydr. Ramazan, içerisinde insanlk için, bin aydan daha hayrl olan Kadir gecesini tayan bir aydr. Hicr takvimin salt ay takvimi olmas sebebiyle, bu takvimdeki aylarn mevsimlerle ilikisi yoktur; yani her ay güne takvimine göre her yl pozisyonu deiir, ve böylece aylar mevsimler arasnda gezinir - belirli bir mevsimin ay olmazlar. Bu sebeple Ramazan ay ve oruç dönemi her yl deiir.

RAMAZAN BAYRAMI HAKKINDA

Ramazan Bayram Hicri takvimine göre evval aynn ilk üç gününde ihya edilen dini bir bayramdr. slam dinine göre Ramazan Bayram Hicri takviminin dokuzuncu ay olan Ramazan aynn ardndan onuncu ay olan evval aynn ilk üç günü içinde kutlanan bir dini bayramdr.

Ramazan bayramn Arapçadaki ad d el-fitr (Arapça: ) Anlam ise Fitre bayramdr. Fitre bayram namazndan önce verilmesi gereken ve slam dinince gerekli ( farz) bir ibadettir. Ülkemizde bu bayramda çocuklara eker hediye edilmesinin gelenek haline gelmi olmasdan dolay eker Bayram da denilmektedir.

RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI

Ramazan bayram, Ramazan ay boyunca tutulmas farz klnan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan ay bitiiyle oruç da biter ve Ramazan bayramnn ilk günü olan evval aynn birinci gününde oruç tutulmaz ve tutulmas da caiz deildir. Ramazan bayramnn bu ilk günün sabahnda tüm camilerde bayram namaz klnr.

Ana Sayfaya Git