Ramazan Bayramı ne zaman 2017? Oruç ne zaman başlayacak?

Ramazan Bayramı 2017 ne zaman sorusu bu sıralar tüm müslüman alemi tarafından merakla beklenmekte. Peki ya mübarek 3 aylara girdiğimiz şu günlerde Ramazan ayı, oruç ayı ne zaman sorusunun yanıtı ve detaylar haberimizde.

Ramazan Bayramı ne zaman 2017? Oruç ne zaman başlayacak?

Ramazan Bayramı 2017 ne zaman? sorusu çok merak ediliyor. İslam alemi için 5 şarttan biri olan oruç ayı Ramazan'ın başlama tarihi ile alakalı müslümanlar şu sıralar merakla araştırmakta. Geçtiğimiz yıl 6 Haziran ve 4 Temmuz arasında olan mübarek Ramazan ayı, 2017 yılında 12 gün daha erken başlayacak. ve Ramazan Ayının başlama tarihi de 27 Mayıs 2017.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2017 Dini takvimine göre bu yıl üç aylar 29 Mart 2017'de, Ramazan ayı ise 27 Mayıs 2017'de başlayacak. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecek.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

İslamiyet'te Ramazan, oruç tutma ayıdır ve kutsal kabul edilir. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır. Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır. Hicrî takvimin salt ay takvimi olması sebebiyle, bu takvimdeki ayların mevsimlerle ilişkisi yoktur; yani her ay güneş takvimine göre her yıl pozisyonu değişir, ve böylece aylar mevsimler arasında gezinir - belirli bir mevsimin ayı olmazlar. Bu sebeple Ramazan ayı ve oruç dönemi her yıl değişir.

RAMAZAN BAYRAMI HAKKINDA 

Ramazan Bayramı Hicri takvimine göre Şevval ayının ilk üç gününde ihya edilen dini bir bayramdır. İslam dinine göre Ramazan Bayramı Hicri takviminin dokuzuncu ayı olan Ramazan ayının ardından onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç günü içinde kutlanan bir dini bayramdır.

Ramazan bayramını Arapçadaki adı ‘îd el-fitr (Arapça: عيد الفطر) Anlamı ise «Fitre bayramı»dır. Fitre bayram namazından önce verilmesi gereken ve İslam dinince gerekli ( farz) bir ibadettir. Ülkemizde bu bayramda çocuklara şeker hediye edilmesinin gelenek haline gelmiş olmasıdan dolayı Şeker Bayramı da denilmektedir.

RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI

Ramazan bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan ayı bitişiyle oruç da biter ve Ramazan bayramının ilk günü olan Şevval ayının birinci gününde oruç tutulmaz ve tutulması da caiz değildir. Ramazan bayramının bu ilk günün sabahında tüm camilerde bayram namazı kılınır.

Kaynak: Diyarbakır Söz