Ramazan coşkusu!

Molla Şenlik: Ramazan ayının tümünü ihya eden Kadir Gecesi'ne tevafuk etmiştir

Haberler 03.05.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan aynn son 10 gününe girerken alimler bu günlerde ihya edilecek olan itikaf sünneti ve yine son 10 gün içerisindeki tekli gecelerde var olan Kadir Gecesi hakknda tavsiyelerde bulunuyor.

tikaf sünneti ve Kadir Gecesi hakknda konuan yazar ve TTHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet enlik, bu gün ve gecelerin büyük bir önem tadna dikkat çekti.

Oruç sayesinde insanlarn günahlardan daha fazla sakndna iaret eden enlik, Ramazan aynn son 10 gününde takvann ve ibadetlerin daha fazla younlatrlmas gerektiini kaydetti.

Son 10 günde itikafa girilmesi yönünde hadislerin olduunu hatrlatan enlik, tikaf, Allah için ibadete çekilmektir. Kii hem oruç tutuyor hem de itikaf adna gerek kalbine ve gerekse tüm bedenine oruç tutturuyor. Nasl ki kii oruçlu iken kendini yeme-içmeden alkoyuyorsa itikafa girmekle de insanlar arasna karmaktan, hair-neir olmaktan bir kenara çekiliyor ve tefekkür ediyor. ifadelerini kulland.

enlik, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin (S.A.V), itikafa girerken ramazann dier aylarna göre daha fazla Kuran- Kerim okuduunu vurgulayarak Müslümanlarn da bunu örnek almas gerektiini ifade etti.

enlik, Ramazan ay gibi Kadir Gecesinin de faziletlerinin olduunu ve bu gecede Kuran- Kerimin nazil olduunu söyleyerek u ifadeleri kulland: Ramazann da Kadir Gecesinin de deeri izafidir. Yani Kurandan dolaydr. Onun için Müslümanlarn Kuran okuyup iyi anlamalar lazm. Bu zaman da iyi deerlendirmemiz, özellikle Kadir Gecesini ihya edebilmemiz lazm. Tabi ki bu gece sabit deil, tahminidir.

Hazreti Muhammedin, Kadir Gecesini Ramazann son on günü içinde araynz! ve Kadir Gecesini Ramazann son on günündeki tek gecelerde arayn! hadis-i eriflerine atfta bulunan enlik, tekli geceler içerisinde alimlerin, 27nci gecenin Kadir gecesi olduu tahmininde bulunduunu hatrlatt.

KADR GECESN RAMAZANIN TÜMÜNDE ARAMAMIZ GEREKR

enlik Kadir Gecesinde Cebrail Aleyhisselam tüm meleklerle yeryüzüne iniyor. Böyle bir selamet gecesinde ehl-i hal olanlar bir ahengin, hareketliliin, heyecann olduunu hissediyorlar. Kimileri de o gecede baz keiflere vakf olabilirler. Bunu da Allah kime lütfettiyse ancak o görür. Bu tür alametler o gece göründüünden alimler Kadir Gecesinin o gün olduunu tahmin etmilerdir. Ama Kadir Gecesinin o günlerde dönüüm içerisinde olma ihtimaline kar Ramazann tümünde aramamz gerekir. Kii Ramazann tümünü ihya ediyorsa o geceye de tevafuk etmitir demektir. Nihayetinde o gece bin aydan daha hayrldr. dedi.

Ana Sayfaya Git