Regaib Kandili İhya Edildi

Mübarek üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili, Diyarbakır tarihi Ulu Camii'nde dua ve ibadetlerle birlikte salgın sebebiyle maske ve mesafe tedbirleri altında ihya edildi.

Haberler 04.02.2022 - 01:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinde Regaib, Miraç, Berat Kandili ve Kadir Gecesi gibi önemli günleri barndran üç aylarn ilk kandili olan Regaib Gecesi, slam dünyasnda idrak edildi. Bu kapsamda Diyarbakrda da vatandalar camilere giderek geceyi namaz, dua ve ibadetlerle geçirdi.

Tüm dünyay etkisi altna alan Coronavirus nedeniyle ksmi olarak sosyal mesafeli ve maskeli klnan namazn ardndan Diyarbakrllar camilerde organize edilen kandil etkinliklerinde bolca dua ederek geceyi ihya etti.

CAMLER DOLDU TATI

Merkez Sur ilçesi tarihi Ulu Camiinde Diyarbakr l Müftülüünce organize edilen Regaib Kandili programna insanlar akn akn etti. Kandil program, Kuran- Kerim tilaveti ile balad.

Okunan Kuran Tilavetinin ardndan Üç Aylar ve Regaip Kandilinin slamdaki yeri ve önemine binaen verildii program okunan Mevlid-i erif ve ilahilerle devam etti. Program sonrasnda, camiye gelenlere ikramlar yapld.

Ana Sayfaya Git