Regaib Kandili İhya Edildi

Mübarek üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili, Diyarbakır tarihi Ulu Camii'nde dua ve ibadetlerle birlikte salgın sebebiyle maske ve mesafe tedbirleri altında ihya edildi.

Regaib Kandili İhya Edildi

İçinde Regaib, Miraç, Berat Kandili ve Kadir Gecesi gibi önemli günleri barındıran üç ayların ilk kandili olan Regaib Gecesi, İslam dünyasında idrak edildi. Bu kapsamda Diyarbakır’da da vatandaşlar camilere giderek geceyi namaz, dua ve ibadetlerle geçirdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus nedeniyle kısmi olarak sosyal mesafeli ve maskeli kılınan namazın ardından Diyarbakırlılar camilerde organize edilen kandil etkinliklerinde bolca dua ederek geceyi ihya etti.

CAMİLER DOLDU TAŞTI

Merkez Sur ilçesi tarihi Ulu Camii’nde Diyarbakır İl Müftülüğünce organize edilen Regaib Kandili programına insanlar akın akın etti. Kandil programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Okunan Kur'an Tilavetinin ardından Üç Aylar ve Regaip Kandili'nin İslam'daki yeri ve önemine binaen verildiği program okunan Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam etti. Program sonrasında, camiye gelenlere ikramlar yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz