Rus turistler Antalya'ya akın etmeye başladılar

Ülkelerindeki ekonomik kriz nedeniyle Antalya’yı 5 milyar dolar zarara sokan Rus turistler, Mısır’da yaşanan uçak faciasından sonra rotalarını tekrar Türkiye’ye çevirdiler. Mısır faciasının yaşanmasından sonra Rusya’da bulunan tur operatörleri tatil yapmak isteyen turistlere Türkiye seçeneğini sunamaya başladılar.

Haberler 09.11.2015 - 14:00 Son Güncelleme : 09.11.2015 - 14:00

Mısırda yaşanan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan facianın ardından Rusya Havayolları, Mısırdan çıkamayan vatandaşları için boş uçaklar gönderiyor.

80 BİN KİŞİ KURTARILACAK

Reutersta yer alan bir habere göre, Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Sina Yarımadası üzerinde düşen uçağının ardından ülkeye yapılan bütün uçuşları durdururken, Mısırdaki 80,000 vatandaşını kurtarmaya hazırlanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz Cuma günü Mısıra bütün uçuşları durdururken, bir hafta önce Mısırda düşen ve 224 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına bir bombanın yol açtığına dair teoriye daha fazla inanmaya başladığını gösterdi.

RIA haber ajansına konuşan Dvorkovich, Mısırdaki turistlerin sayısı bugün netleşti ve yaklaşık 80,000 civarında dedi.

Dvorkovich, Mısır ordusu yolcuları uçaklara koymak için gerekli operasyonun kontrolünü eline aldı diye devam etti.

BAVULUMLA VEDALAŞTIM

Mısırı ziyaret eden turistlerden Julia Suvrova, Euronewse yaptığı açıklamada, Bize uçarken yanımıza herhangi bir bavul alamayacağımız söylendi ve bu yüzden bavullarımızı bir yerde tutmak zorundayız. Neresi bilmiyorum ama adresimizi yazacağız ve bir şekilde bavulları Rusyadaki evlerimize geri gönderecekler ve nasıl ve kim yapacak bilmiyorum. Ben bavulumla vedalaştım dedi.

Başka bir turist Alexander Nevzozov, Kendimi güvende hissediyorum ama bazıları bir takım tehlikelerden bahsediyor. Ben o kadar düşünmüyorum diye konuştu.

Rus yolcu uçağının Mısırın Sina Yarımadasında düşmesine bomba mı neden oldu?

Rus yolcu uçağının Mısırın Sina Yarımadasında düşmesine bomba mı neden oldu?

1200 TURİST MISIRI TERK ETTİ

Rusyanın turizm ajansı, şu ana kadar Mısırdan Rusyaya 1200 turistin döndüğünü ve bundan sonraki uçuşlarda Mısırdan bavul getirilmeyeceğini açıkladı.

RUS TURİST SAYISI OLDUKçA AZALDI

Diğer yandan, Rusyadan yurtdışına çıkan turist sayısında büyük düşüş yaşanıyor.

AFPnin haberine göre, düşen petrol fiyatları ve Ukrayna krizi sonrasında Rusyaya uygulanan ekonomik yaptırımların etkisiyle, rublenin değer kaybetmesi, ülkede yurtdışına çıkan kişi sayısını oldukça azalttı.

Rublenin diğer para birimleri karşısındaki düşüşü, Mısır gibi ucuz ülkeleri daha cazip hale getirmişti.

Ancak son olayın ardından tur operatörleri Rus turistlere Mısır yerine Türkiyeye gitmelerini öneriyor.

TUR OPERATÖRLERİ İFLASIN EŞİGİNDE

Rusyada yaşanan gelişmelerden en büyük darbeyi tur operatörlerinin aldığı ifade ediliyor.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliğinden bir yetkili, tur operatörlerinin iflas edip etmeyeceğine yönelik gelen soruları yanıtsız bırakırken, konuyla ilgili şöyle dedi:

Elbette bu tur operatörleri için ciddi bir durum.

Kaynak: Hürriyet

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır