Rus turistler Antalya'ya akın etmeye başladılar

Ülkelerindeki ekonomik kriz nedeniyle Antalya’yı 5 milyar dolar zarara sokan Rus turistler, Mısır’da yaşanan uçak faciasından sonra rotalarını tekrar Türkiye’ye çevirdiler. Mısır faciasının yaşanmasından sonra Rusya’da bulunan tur operatörleri tatil yapmak isteyen turistlere Türkiye seçeneğini sunamaya başladılar.

Rus turistler Antalya'ya akın etmeye başladılar

Mısır'da yaşanan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan facianın ardından Rusya Havayolları, Mısır’dan çıkamayan vatandaşları için boş uçaklar gönderiyor.

80 BİN KİŞİ KURTARILACAK

Reuters'ta yer alan bir habere göre, Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Sina Yarımadası üzerinde düşen uçağının ardından ülkeye yapılan bütün uçuşları durdururken, Mısır'daki 80,000 vatandaşını kurtarmaya hazırlanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz Cuma günü Mısır'a bütün uçuşları durdururken, bir hafta önce Mısır'da düşen ve 224 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına bir bombanın yol açtığına dair teoriye daha fazla inanmaya başladığını gösterdi.

RIA haber ajansına konuşan Dvorkovich, "Mısır'daki turistlerin sayısı bugün netleşti ve yaklaşık 80,000 civarında" dedi.

Dvorkovich, "Mısır ordusu yolcuları uçaklara koymak için gerekli operasyonun kontrolünü eline aldı" diye devam etti.

BAVULUMLA VEDALAŞTIM

Mısır’ı ziyaret eden turistlerden Julia Suvrova, Euronews’e yaptığı açıklamada, “Bize uçarken yanımıza herhangi bir bavul alamayacağımız söylendi ve bu yüzden bavullarımızı bir yerde tutmak zorundayız. Neresi bilmiyorum ama adresimizi yazacağız ve bir şekilde bavulları Rusya’daki evlerimize geri gönderecekler ve nasıl ve kim yapacak bilmiyorum. Ben bavulumla vedalaştım” dedi.

Başka bir turist Alexander Nevzozov, “Kendimi güvende hissediyorum ama bazıları bir takım tehlikelerden bahsediyor. Ben o kadar düşünmüyorum” diye konuştu.

Rus yolcu uçağının Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşmesine bomba mı neden oldu?

Rus yolcu uçağının Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşmesine bomba mı neden oldu?

1200 TURİST MISIRI TERK ETTİ

Rusya’nın turizm ajansı, şu ana kadar Mısır’dan Rusya’ya 1200 turistin döndüğünü ve bundan sonraki uçuşlarda Mısır’dan bavul getirilmeyeceğini açıkladı.

RUS TURİST SAYISI OLDUKÇA AZALDI

Diğer yandan, Rusya’dan yurtdışına çıkan turist sayısında büyük düşüş yaşanıyor.

AFP’nin haberine göre, düşen petrol fiyatları ve Ukrayna krizi sonrasında Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların etkisiyle, rublenin değer kaybetmesi, ülkede yurtdışına çıkan kişi sayısını oldukça azalttı.

Ruble’nin diğer para birimleri karşısındaki düşüşü, Mısır gibi ucuz ülkeleri daha cazip hale getirmişti.

Ancak son olayın ardından tur operatörleri Rus turistlere Mısır yerine Türkiye’ye gitmelerini öneriyor.

TUR OPERATÖRLERİ İFLASIN EŞİGİNDE

Rusya’da yaşanan gelişmelerden en büyük darbeyi tur operatörlerinin aldığı ifade ediliyor.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği’nden bir yetkili, tur operatörlerinin iflas edip etmeyeceğine yönelik gelen soruları yanıtsız bırakırken, konuyla ilgili şöyle dedi:

“Elbette bu tur operatörleri için ciddi bir durum.”

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler