'Sınır Kartalları' nöbette

Hakkari'nin, Irak sınırının sıfır noktasındaki Çukurca ilçesinde görev yapan Özel Hareket polisleri, ilçe merkezinin çevresindeki her biri kartal yuvasını andıran yüksek rakımlı tepelerde 24 saat nöbet tutuyor. Kendilerini 'Sınır Kartalları' olarak tanımlayan polisler, bölgede kuş uçurtmuyor.

Haberler 02.11.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine yaklak 80 kilometre uzaklkta bulunan, geçen yllarda ad terör olaylar ile anlan 10 bin nüfuslu çukurca ilçesinde huzur hakim oldu. Güvenlik güçlerinin yurt içinde ve snr ötesinde yürüttüü kapsaml ve baarl operasyonlar sayesinde bölgede terör bitme noktasna geldi.

SINIR KARTALLARI

Kendilerine Snr Kartallar diyen çukurca lçe Emniyet Müdürlüüne bal Özel Harekat ubesinde görevli polisler, ilçeyi kubak gören yüksek rakml tepelerdeki üs bölgelerinde nöbet tutuyor. Bu üs bölgelerinden biri de Irak snrnn sfr noktasndaki bin 500 rakml Kiyaris Tepede kurulu bulunuyor. Tepe, keskin yamaçlar ve yalçn kayalklar nedeniyle adeta bir kartal yuvasn andryor. Burada görevli polisler, son teknoloji cihazlar ve üstün silahlar kullanyor. Termal kameralardan yararlanarak sürekli gözleri snrda, elleri tetikte olan polisler, bölgede adeta ku uçurtmuyor.

Vatanlar için kutsal bir görev yaptklarn belirten polisler, her türlü tedbiri aldklarn ve 24 saat esasna göre görev yaptklarn ifade etti. Türk bayrann dalgaland her yerde görev yapmaktan mutluluk duyduklarn belirten polisler, bata ehit ve gazi aileleri olmak üzere Türk milletine selam gönderdi.

Ana Sayfaya Git