Sağlıkcılar tepkili!

SES, Diyar DHO, Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde bir sağlık çalışanının şiddete maruz kalmasını protesto ederek, Sağlıkta Dönüşüm Programı’ndan vazgeçilmesini istedi.

Haberler 22.06.2019 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Di Hekimleri Odas (Diyar DHO), Diyarbakr Tabip Odas (DTO), Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES), Diyarbakr Az ve Di Sal Hastanesinde çalan salk görevlisi Gülay Berbere bir hasta tarafndan uygulanan sözlü ve fiziki saldrya ilikin hastane önünde basn açklamas yapt. Açklamaya salk örgütlerinin yöneticileri ve üyeleri katld. Açklamada, Salkta iddet son bulsun yazl pankart ve dövizler açld.

Burada konuan SES ube Sekreteri Mehmet Nur Ulus, Salkta Dönüüm Programnn uygulanmaya balamasndan bu yana salk alannda giderek artan iddet olaylarna dikkat çekti. Salkta Dönüüm Program ile birlikte uyarlarda bulunmalarna ramen herhangi bir admn atlmadn belirten Ulus, bu programn salk hizmetine meta, hastaya ise müteri olarak yaklatn ve bununda hekim ve hastay kar karya getirdiini ifade etti.

DDETT KABUL ETMYORUZ

Ardndan konuan Diyarbakr DHO Bakan Ylmaz Sar ise toplumsal hayatta ve salk kurumlarndan giderek normalleen iddetin kanksanmasn kabul etmediklerini söyledi. Sal korumak ve ifa vermek üzerine kurulmu bir meslein mensuplarnn görevi banda iddete maruz kalmasn kabul etmeyeceklerini dile getiren Sar, Biz toplumun sal için emek verenler, iddete meyilli salksz bir toplum yaratmak isteyenler tarafndan hedef gösterilmeyi kabul etmiyoruz diye konutu.

HEKM HASTA KARI KARIYA GELD

Salkta Dönüüm Programna deinen Sar, unlar söyledi: Bu programda nitelik deil, nicelik esastr. Bütün bunlar hekim ile hastasn kar karya getirir. Performansa dayal salk sisteminin çokta salkl sonuçlarnn olmadn her geçen gün daha iyi anlyoruz. Hekimin yeterli olmayan sürelerde çalma kapasitesinin üzerinde hasta bakmaya zorlanmas, çok ksa aralklarla verilen mhrs randevu saylar ve hastalarn hekim üzerinde bir bask arac olarak kullanlmas hasta ile hekimi kar karya getiren uygulamalardan sadece bir kaçdr.

SALIKTA DÖNÜÜMDEN VAZGEçN

Salkta Dönüüm Programndan vazgeçilmesi çars yapan Sar, Salk çalanlarna yönelik hürmetsiz, itibarszlatrc, hekim ve hastay kar karya getirici söylemlerinizden vazgeçin. Birincil ödevi insan sal olan ve bunun için snrsz emek harcayan hekimlerimizin içine düürüldüü bu durumun sorumlular bir an önce gereini yapmal, salkta iddet yasas etraflca ele alnmal ve bir an önce etkin ekilde düzenlenmeli dedi.

Ana Sayfaya Git