Sağlam Girdi Cenaze Çıktı!

Anne olabilmek için hayatını verdi. "Hastaneye sağlam girdi, cenazesi çıktı" iddiasına suç duyurusu yapılırken, hastane iddiaları yalanladı.

Haberler 20.02.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 4 çocuk annesi Hediye Özmenin tekrar çocuk sahibi olmak için gittii özel bir hastanede yumurtalk tedavisi için girdii ameliyathanede vurulan ineden sonra kalbinin durmas sonucu yaamn yitirdii ileri sürüldü. Aile, ine vurulduktan sonra doktorlarn fenalaan baka bir hastaya müdahale etmek için gittiini ve Özmeni ameliyatta unutarak, ölümüne sebep olduu iddia ederek ikayetçi oldu. Hastane yetkilileri ise iddialar yalanlad.

Diyarbakrn Balar ilçesinde ikamet eden 4 kz çocuk annesi Hediye Özmen (31), tekrar çocuk sahibi olmak için özel bir hastaneye bavurdu. Hastanede Doktor F.Z.nin, Özmene yumurtalklarnn kapal olduunu, açmak için ameliyat gerektiini ve ölüm riski olmadn söyledii ileri sürülüp, ilaç vererek 1 hafta sonra ameliyat için gün verdii iddia edildi. Bir hafta sonra ameliyat masasna yatan Özmen, kalbinin durmas sonucu yaamn yitirdi. Aile, doktorun Özmene ameliyata girmeden önce ine vurduunu, bu srada fenalaan baka bir hastaya müdahale etmek için giden doktorlarn Özmeni orada unutarak ölümüne sebep olduunu iddia etti. Otopsi sonuçlarnn çkmasn bekleyen aile, hem hastaneden hem doktordan ikayetçi oldu.

Eimi hastaneye götürdüümde sapasalamd

Eini ameliyat için hastaneye götürdüünde sapasalam olduunu ve herhangi bir hastal da olmadn vurgulayan Mahmut Özmen, 4 tane çocuumuz vard. Bir çocuk sahibi daha olmak istedik. Özel bir hastaneye gittik. Orada Doktor F.Z. muayene etti. laç yazdrd. 1 hafta sonra gelin ameliyat yapacaz dedi. 1 hafta sonra gittik eimi içeri aldlar. 2 saat sonra beni çarp içeri aldlar. Eimin kalbinin durduunu söylediler. Hiçbir ey anlamadklarn, bu durumun binde 1-2 defa olduunu söylediler. Eimin hiçbir hastal yoktu. Doktor ona, Senin yumurtalarn kapal onlar açtracaz, basit bir ameliyat, ölüm riski yok dedi. Duyduumuza göre eim ameliyata alnd zaman bir baka hasta fenalayor, eimi brakp onun yanna gidiyorlar. Eimi orada unutuyorlar. Daha sonra oradaki personelden biri kalbinin durduunu anlyor. Doktoru çaryor ama faydas olmuyor. Eimi hastaneye götürdüüm zaman sapasalamd. Polis geldi üpheli ölüm diye ikayette bulunduk. Otopsi için devlet hastanesine naklettik. 4 küçük çocukla ne yapacam bilemiyorum. Her gün alyorlar annemiz nerede diye. Kim bu ile urayorsa bu iin peini brakmasn bize yardmc olsunlar. Bakalar ölmesin baka çocuklar annesiz kalmasn dedi.

Doktor Kalbi Allah durdurdu dedi

Hediye Özmenin babas Mehmet Tükenmez, haberi ald zaman hemen hastaneye kotuunu, durumu örendikten sonra doktorla konutuunu ifade ederek, unlar kaydetti:

çocuumun ne için öldüünü sordum. Bir hastal, bir kalp sorunu, herhangi bir rahatszl, tansiyonu, ekeri herhangi bir eyi var myd? Siz kontrol etmediniz mi? diye sordum. Kontrol ettiklerini söyledi. Benim gibi senin gibiydi. Ettik etmedik döndüremedik dedi. Doktorun daha önce 3-4 hastasnn bu ekilde öldüünü duydum. imdiye kadar da kimse peine dümemi. Benim çocuum öldü bakas ölmesin. Bu çocuklar niye ortada kalsn. Salk Bakanmza sesleniyorum. Allah için bu davaya bir el atsn, bir soruturma açsn. Baz tandk doktorlara sorduk. Kendilerinin de bu ii yaptklarn ve binde ya 1 kii ya da 2 kiinin bu ineden dolay kalbi dursa bile müdahale ile kalp tekrar çaltrlabiliyor. Yani ölüm riski yok. Ne yapmsa onlar yapmlar. Kamera orada var. Kzm hasta deildi ki.

Doktordan müsait deilim cevab

Hastane yetkilileri ise iddialarn gerçei yanstmadn savunarak, doktorla görüülmesinin daha doru olacan belirtti. Doktor F.Z. ise konuyla ilgili görümek için müsait olmadn söyledi.

Ana Sayfaya Git