Safiye, Kimsesizler Mezarlığı'na defnedilecek

Eşiyle yaşadığı sorunlar yüzünden Diyarbakır'dan İzmir'e giden ve burada izini bulan eşi Safiye Karakoç, öldürüldü. Cenazesine sahip çıkılmayan Karakoç, kimsesizler mezarlığına defnedilecek.

Haberler 30.05.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen 10 Maysta Bozyaka Semti 3099 Sokakta meydana gelen olayda, Diyarbakrda sorun yaad eini terk edip zmire geldii örenilen 28 yandaki Safiye Karakoç, burada kz arkadayla yaamaya balad. Yaklak 6 ay önce kaçan Safiye Karakoçu her yerde arayan ailesi, izini zmirde buldu. Bozyakada oturan Karakoçun yolu, einin yeeni 20 yandaki Abdullah K. tarafndan kesildi. Yolda amcasnn eiyle tartan Abdullah K., yannda bulunan tabancayla, Safiye Karakoçu yaralad. Olay yerinde ilk müdahalesi yaplan Karakoç, kaldrld Bozyaka Eitim ve Aratrma Hastanesinde hayatn kaybetti. Olay yerinden ayrlmayan ve namus meselesi yüzünden Safiye Karakoçu öldürdüünü itiraf eden katil zanls Abdullah K., tutukland.

ALES CENAZESN ALMADI

Adli Tp Kurumundaki otopsiden sonra Safiye Karakoçun cenazesini ailesi teslim almad. Bir süre burada kalan Karakoçun cenazesi, daha sonra Mezarlklar Müdürlüüne götürüldü. Yasalar gerei 15 gün yaknlarnca teslim alnmayan kiilerin cenazeleri, Kimsesizler Mezarlna gömüldüü için Safiye Karakoç için de bu karar alnd. Ancak Kadn Cinayetlerini Durduracaz Platformu, zmir Kadn Dayanma Dernei bata olmak üzere çeitli dernekler, töre kurban olduunu ifade ettikleri Safiye Karakoça yarn cenaze töreni yapacaklarn açklad. Kadnlarn teslim alaca Safiye Karakoçun cenazesi, Doançay Mezarlndaki kimsesizler bölümünde topraa verilecek.

Ana Sayfaya Git