Sağlıklı Yaşam Aracı Diyarbakır'da!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen Sağlıklı Yaşam Aracı, faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Haberler 09.08.2018 - 12:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Saln Gelitirilmesi Genel Müdürlüünce Diyarbakr l Salk Müdürlüüne tahsis edilen Salkl Yaam Arac, faaliyetlerine aralksz devam ediyor.

Diyarbakr l Salk Müdürlüünde görevli personeller, gündüzleri kamu hastaneleri, aile sal merkezleri ve halkn youn olarak bulunduu pazar ve alveri merkezlerinde, geceleri de halkn youn olarak bulunduu parklarda hizmet vermeye devam ediyor.

ÜCRETSZ ÖLçÜM

Araç banda görevli salk personeli, ücretsiz kilo, tansiyon ve eker ölçümü yapp, salk problemi olan vatandalar muayene ve tedavi olmalar için uygun salk merkezlerine yönlendiriyor.

BALAR LçES

l Salk Müdürlüünün koordinasyonunda çalmalar yapan Salkl Yaam Arac, merkez Balar ilçesinde Göletli Parkta vatandalara yönelik çalmalar yapt.

VATANDALARIN SORUNLARINI DNLED

Balar lçe Sal Müdürü Dr. Serkan Salam, parkta görev yapan Salkl Yaam Aracn ziyaret ederek vatandalarn sorunlarn dinledi ve bilgilendirmede bulundu. Salk personeli tarafndan vatandalara meyve ikram yaplarak, salkl yaamla ilgili broürler datld.

SALIKLI YAAM ARACI KENT MEYDANINDA

Diyarbakr l Salk Müdürlüü tarafndan tahsis edilen yaam arac, Kayapnar ilçesinde bulunan Kent Meydan Parknda çalma yapt. Salkl yaam aracnda açlan stantta salk personelleri tarafndan vatandalara obezite, salkl yaam, dengeli beslenme, hareketli yaam, organ ba, kronik hastalklar ve kanserde farkndalk gibi konularda bilgi verildi.

TEMEL SALIK BLGLER

Park alannda bulunan çocuk oyun bölümünde bulunan çocuklara araçta bulunan televizyondan temel salk bilgileri konularnda videolar izlettirildi. çalma kapsamnda vatandalara temel salk bilgilerini içeren broürler datld.

Ana Sayfaya Git