Sağlıklı Yaşam Aracı Diyarbakır'da!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen Sağlıklı Yaşam Aracı, faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Sağlıklı Yaşam Aracı Diyarbakır'da!

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünce Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen Sağlıklı Yaşam Aracı, faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünde görevli personeller, gündüzleri kamu hastaneleri, aile sağlığı merkezleri ve halkın yoğun olarak bulunduğu pazar ve alışveriş merkezlerinde, geceleri de halkın yoğun olarak bulunduğu parklarda hizmet vermeye devam ediyor.

ÜCRETSİZ ÖLÇÜM

Araç başında görevli sağlık personeli, ücretsiz kilo, tansiyon ve şeker ölçümü yapıp, sağlık problemi olan vatandaşlar muayene ve tedavi olmaları için uygun sağlık merkezlerine yönlendiriyor.

BAĞLAR İLÇESİ

İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda çalışmalar yapan Sağlıklı Yaşam Aracı, merkez Bağlar ilçesinde Göletli Park'ta vatandaşlara yönelik çalışmalar yaptı.

VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Bağlar İlçe Sağlı Müdürü Dr. Serkan Sağlam, parkta görev yapan Sağlıklı Yaşam Aracı'nı ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi ve bilgilendirmede bulundu. Sağlık personeli tarafından vatandaşlara meyve ikramı yapılarak, sağlıklı yaşamla ilgili broşürler dağıtıldı.

SAĞLIKLI YAŞAM ARACI KENT MEYDANINDA

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tahsis edilen yaşam aracı, Kayapınar ilçesinde bulunan Kent Meydan Parkı'nda çalışma yaptı. Sağlıklı yaşam aracında açılan stantta sağlık personelleri tarafından vatandaşlara obezite, sağlıklı yaşam, dengeli beslenme, hareketli yaşam, organ bağışı, kronik hastalıklar ve kanserde farkındalık gibi konularda bilgi verildi.

TEMEL SAĞLIK BİLGİLERİ

Park alanında bulunan çocuk oyun bölümünde bulunan çocuklara araçta bulunan televizyondan temel sağlık bilgileri konularında videolar izlettirildi. Çalışma kapsamında vatandaşlara temel sağlık bilgilerini içeren broşürler dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz