Sahtecilikle suçlanan yüzde 70 engelli hastadan yetkililere çağrı

Hastanede rapor kaydı olmadığı gerekçesiyle sahtecilikle suçlanan engelli Ayşe Özbayhan'dan, şu ana kadar aldığı engelli maaşı geri isteniyor. Hem hastaneye hem de Sosyal Hizmetlere tepki gösteren Özbayhan, yetkililere çağrıda bulundu.

Haberler 28.08.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kardei gibi yüzde 70 engelli olan ancak hastanede rapor kayd olmad gerekçesiyle sahtecilikle suçlanan Aye Özbayhan, hem hastaneye hem de Sosyal Hizmetlere tepki göstererek yetkililere çarda bulundu.

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesine bal Dökmeta Mahallesinde oturan Aye ve Sabiha Özbayhan kardeler kas hastalndan dolay bakma muhtaç durumdalar.

2007 ylnda engelli raporu almak için bavuran kardeler Mardin Devlet Hastanesine yönlendirildi. Ayn anda ayn hekimlerin imzasyla aldklar raporlardan Aye Bayhann raporu 11 yl sonra sahte olduu iddiasyla aileye dava açld.

Dava sonucunda 11 yldr aldklar maalarn tamamn olan 70 bin Türk Liras aileden geri istendi. Toprak evde yaamlarn sürdüren kardeler, maddi durumlar iyi olmadndan dolay yetkililerden yardm bekliyor.

Yaadklar maduriyeti dile getiren 25 yandaki kas hastas Aye Özbayhan, bir yla yakndr engelli bakm maann kesildiini söyledi.

Maann kesilmesinin ardndan durumu yetkililere sorduunu aktaran Özbayhan, Bizden raporun asln hastaneden getirmemizi istediler. Hastaneden (Mardin Devlet Hastanesi) engelli raporumu istediimizde, raporumun hastane arivinde olmad, mevcut raporun da sahte olduunu iddia ettiler. Buna ilikin emniyetten aradlar, gidip ifade de verdik. Daha sonra mahkemeden bize evraklar gelmeye balad. Bizi sahtecilikle suçluyorlar. dedi.

Kendilerinin sahtecilikle alakalarnn olamayacan belirten Özbayhan, Ben zaten engelliyim, her hastaneye de gidebilirim. Gittiim hastaneden yüzde 98 engelli raporu veriyorlar. Anne-babamn sahtecilikle alakalar olamaz, okuma yazmalar yok. Onlar bize bakyor, annem bizzat kendisi bana yemek veriyor. ifadelerini kulland.

u ana kadar bize verilen 70 bin liray geri istiyor

Kas hastas olduunu ve gittikçe arlaan bir hastalk olduunu belirten Özbayhan, Alakamz olmad halde bize zulüm ediyorlar. Aile Bakanlndan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandan yardm istiyoruz ve bizzat ilgilenmelerini istiyoruz. u an mahkemeliiz ve 70 bin liray geri istiyorlar. Durumumuz yok, toprak evde yayoruz, bunu ödeyebilmemiz imknsz. Anne-babam hapse atsalar dahi bu paray ödeyebilmemiz imknsz. Allah rzas için yetkililerden yardm istiyoruz. eklinde konutu.

Ayn tarihte beraber heyete girmelerine ramen kendi raporunun kabul, ablasnn raporunun sahte olarak deerlendirilmesine bir anlam veremediini belirten Aye Özbayhan engelli kardei Sabiha Özbayhan da Mardin Devlet Hastanesine tepki gösterdi.

Durumlarnn apaçk ortada olduunu belirten Özbayhan, Sahtecilie neden bavuralm, bamz artalm? Anne-babamz bizden ayrmaya çalyorlar. Onlar ayrrlarsa biz ne yapacaz? Bize kim bakacak? ifadelerini kulland.

Siz aile bakansnz, aileyi ayrma bakan deilsiniz

Yetkililer tarafndan sesinin duyulmasn isteyen Özbayhan, Özellikle aile bakanna sesleniyorum. Siz aile bakansnz, aileyi ayrma bakan deilsiniz. Lütfen bu ailenin sesine kulak verin. Sayn Cumhurbakanm! Siz mazlumlarn yanndasnz. Biz mazlumuz, lütfen bize yardmc olun. Sizi çok seviyor ve görmek istiyorum. nallah sesimizi duyar ve sizin elinizle bu i hal olunur. temennisinde bulundu.

Hastaneden aldklar yüzde 98lik raporu da kabul etmediler

Diyarbakr Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü yetkililerinin ablas Aye Özbayhann raporunun sahte olduunu belirtmeleri ve yeni bir rapor çkarlmas gerektiinin belirtmeleri üzerine Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesin gittiklerini aktaran Özbayhan, buranda da yüzde 98 orannda engelli rapor aldk ve müdürlüe verdiklerini söyledi.

Özbayhan, ki ay sonra bunu da kabul etmediklerini belirterek Selahattin Eyyubi Devlet hastanesinden rapor çkarmamz istediler. Oradaki doktorlar da bizdeki sözde sahtecilik ile ilgili evraklar gördüklerinde bir ey yazmadlar. Sosyal Hizmetler imdi de bizden Elzdan rapor getirmemizi istiyorlar. dedi.

Allah rzas için yetkililerden yardm istiyoruz

Engelli olduklarndan ve maddi imkanszlklardan dolay Elaza gidemediklerini belirten Sabiha Özbayhan, Biz bu halimizle nasl gidelim. Bu toprak evde geçimimizi ancak salayabiliyoruz. Aldm yardm parasyla zar-zor geçiniyoruz. Gerçekten çok madur durumdayz ve maduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Allah rzas için yetkililerden yardm istiyoruz. ifadelerini kulland.

Kzlarnn ihtiyaçlarn karlamada dahi yetersiz olduklarn, tüm özbakm ihtiyaçlarn kendisinin yerine getirdiini ifade eden Anne Nafiye Özbayhan ise, ki kzm doutan beri yatalaktr, engellidir. Bir tas azlarna götüremiyor, ekmek yiyemiyor, yataklarna yatamyorlar. Sabahtan akama kadar onlarla ilgileniyor, onlarn ihtiyaçlarn karlamaya çalyorum. Her ey gözler önündedir. Sahte i çevirmeye gerek yok ki. çok ükür bu tür eyler de bizden uzaktr. diye konutu.

lgili kurumlardan ikayetçiyiz

Anne Özbayhan, Günün birinde, kzmn maann kesildiini söylediler. Eim on gün boyunca bu kzm hastanelere götürüp getirdi ve her geliinde 3-4 gün hastaland, rahatszlk çekti. Bu ekilde bir sene uratk. En son aleyhimizde dava açld. Para ve hapis cezas isteniyor. Ben cezaevine girsem bu iki kzma kim bakacak? Bizim bir canmz var, gelip o canmz da alsnlar. dedi.

Anne Özbayhan, ki kzm var ve her ikisini beraber götürüp getirdik, raporlarn düzenledik. imdi birini kabul ediyorlar dierinin ise sahte olduunu iddia ediyorlar. Ne hata yapmsa hastane yapmtr ve biz Mardin Devlet Hastanesi ile Sosyal Hizmetlerden ikyetçiyiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git